13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Românii au auzit câte ceva despre Cumințenia Pământului

REVISTA PRESEI: Românii au auzit câte ceva despre Cumințenia Pământului

Ziarul Adevărul prezintă un reportaj despre modul cum au receptat românii campania despre “Cumințenia Pământului”.

“Campania pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi a rezonat prea puţin în rândul românilor de rând. Din faţa Guvernului, unde tronează un banner impresionat al acestei campanii, până în pieţele şi cartierele Capitalei, prea puţini sunt cei care au auzit despre eforturile guvernanţilor sau chiar despre sculptura în sine”.

“Amenzi duble pentru cei își fac casă și nu angajează diriginte de șantier”, titrează ziarul Libertatea.

Cetățenii care vor construi fără a avea la bază un proiect sau fără să angajeze un diriginte de șantier pentru realizarea construcției vor scoate de acum încolo bani greu din buzunare, întrucât legea care prevede dublarea amenzilor în construcții a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare peste 30 de zile.

Evenimentul Zilei anunță ultimele treceri în rezervă din SRI – atât cele de vineri cât și altele, înregistrate de la începutul anului 2016 – și trage o concluzie: “Bilanțul este impresionant: 2 adjuncți și 5 șefi de Direcții Generale sau Direcții, schimbați și trecuți în rezervă, și 3 șefi de Direcții Generale înlocuiți. Structuri-cheie din SRI, Direcția de Protecție Internă, Analiză și Antitero au fost incluse în acest proces de reformă propus de noul director al SRI. Direcția Generală “Apărarea Constituției” a primit un nou șef. Practic, Eduard Hellvig a devenit din Director SRI – Spectator un Director SRI – Jucător”.

Publicația Capital prezintă o afacere de succes, a unui român care a avut curajul să investească. inițial, 8000 de euro.

“Atunci când îmbini pasiunea pentru ceea ce faci cu entuziasm şi perseverenţă, afacerea nu are cum să nu crească cu paşi repezi. Este şi povestea lui Florian Pârva, care deşi şi-a lansat la mijlocul lui 2015 propriul business, încă din primele luni şi-a recuperat investiţia. Acum, Atelier53 produce peste 8.500 de euro pe lună”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă