3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialStelian Tănase: Nu vor mai fi inventate două noi canale la TVR

Stelian Tănase: Nu vor mai fi inventate două noi canale la TVR

Directorul general al Societății Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase, a declarat, marți, că nu vor mai fi inventate două noi canale – educativ și meteo -,în cadrul unei ședințe a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), relatează Mediafax.

"Nu s-a discutat între noi niciodată să mai inventăm două canale", a spus Stelian Tănase, precizând că "este evident" că trebuie redus numărul actualelor canale ale SRTv.

Intenţia TVR de a lansa două noi canale, unul educativ şi unul meteo, în contextul tranziţiei la televiziunea digitală terestră, care trebuie implementată până în 2015 de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), a fost dezvăluită, în 25 septembrie, de Gabriel Grecu, directorul general al SNR, în contextul în care acesta a participat la evenimentul International Digital Forum.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii a câştigat trei multiplexuri naţionale, în luna iunie, în urma unei licitaţii organizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), contra sumei de 1.020.002 euro. Astfel, SNR trebuie să implementeze strategia de tranziţie la TV digitală, care prevede că emisiile terestre analogice se vor încheia pe 17 iunie 2015.

Potrivit lui Gabriel Grecu, pe primul multiplex vor intra canalele libere la retransmisie ale Televiziunii Române. Însă, întrucât primul multiplex are capacitatea de a găzdui 14 canale, iar TVR are doar 5 (TVR 1, TVR 2, TVR HD, TVR International şi TVR News), Televiziunea Română şi Societatea Română de Radiocomunicaţii se gândesc să lanseze două noi canale – unul educativ şi unul de meteo -, aşa cum există la nivel internaţional, după cum a explicat pentru MEDIAFAX, pe 25 septembrie, Gabriel Grecu.

În aceeaşi zi, prezent la International Digital Forum, Lucian Romaşcanu, consilier în chestiuni de management al preşedintelui-director general al TVR, Stelian Tănase, a confirmat, pentru MEDIAFAX, existenţa unor discuţii în sensul lansării acestor două noi canale.

"Discuţiile sunt la început, dar, cu certitudine, dacă va rezulta un beneficiu pentru toate părţile implicate, TVR are resursele să producă asemenea canale. Pot fi foarte ieftine şi susţinute", a spus Lucian Romaşcanu.

El a precizat că aceste două canale – unul educativ şi unul de meteo – "sunt exemple" de televiziuni care ar mai putea fi incluse pe multiplexul 1, pe care, din 17 iunie 2015, vor emite toate canalele libere la retransmisie ale televiziunii publice.

Lucian Romaşcanu a mai spus că nu a fost luat o decizie finală în privinţa acestor două noi televiziuni, aceasta implicând mai multe etape, între care aprobarea Consiliului de Administraţie al TVR, obţinerea unor noi licenţe de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, dar şi încadrarea în termenii programului de redresare economică şi ai memorandumului Guvernului din 2012.

La rândul său, Gabriel Grecu a spus că, în prezent, TVR HD produce emisiuni educative.

"TVR, prin structura ei, are capacitatea de a genera conţinut şi educativ şi meteo şi de orice altă natură", a spus şi Lucian Romaşcanu.

El a mai spus că, în general, pe piaţa audiovizualului românesc există loc pentru dezvoltarea unor noi televiziuni tematice, de nişă. De asemenea, Romaşcanu a spus că TVR are prea multe canale, în contextul în care "există suprapuneri de conţinut şi în care piaţa de televiziune generalistă este oricum supraaglomerată".

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă