8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei tineri cu sindromul Down, reporteri pentru o emisiune la TVR

Trei tineri cu sindromul Down, reporteri pentru o emisiune la TVR

Trei tineri cu sindrom Down vor lucra ca reporteri pentru o emisiune pe teme sociale, la Televiuznea Română, difuzată din 3 octombrie, la TVR Cluj și TVR 3, relatează Mediafax.

Emisiunea ”Fără prejudecăți” este realizată de Asociaţia Hans Spalinger (AHS) – o organizaţie care oferă servicii terapeutice şi educative pentru copiii cu handicap mintal sever – împreună cu TVR Cluj.

"Această iniţiativă este o premieră în peisajul media european; în prezent, în lume, există un singur reporter de televiziune cu sindrom Down, care se numeşte Fernanda Honorato şi transmite pentru TV Brasil", se spune în comunicat.

Cei trei tineri care lucrează că reporteri pentru noua emisiune sunt Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani. Ei frecventează un centru educaţional pentru persoane cu sindrom Down, Centrul Raluca – DownCER. Pentru a prelua rolul de reporteri, sunt instruiţi pe partea tehnică de specialiştii TVR Cluj, iar Carmina Bedreagă, specialist AHS, îi ajută în dezvoltarea personală, securizare emoţională şi logopedie.

Citește și: Oameni care şi-au învins dizabilitatea. O tânără luptă cu sindromul Down în paşi de vals

Noua emisiune "Fără prejudecăţi" va putea fi urmărită la nivel regional pe TVR Cluj, în fiecare vineri, de la ora 17.00, iar, la nivel naţional, pe TVR 3, în fiecare vineri, de la ora 18.00, începând din 3 octombrie. De asemenea, emisiunea va fi disponibilă pe platforma online TVR Plus.

Pentru a asigura accesibilitate maximă, întregul program va beneficia şi de interpretare în limbaj mimico-gestual.

Emisiunea va aborda probleme sociale ale comunităţii, tematici legate de educaţie şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi fizice sau psihice. Miza acestui demers este de a schimba mentalităţi şi de a arăta că tinerii cu dizabilităţi pot fi resurse pentru comunitate, pot fi integraţi în societate şi pot fi utili, lucrând alături de cei din jur. Programul va prezenta iniţiative şi invitaţi care fac excelenţă în sectorul lor de activitate, care văd piedicile şi neajunsurile acestui domeniu nu ca eşecuri descurajante, ci ca resurse şi oportunităţi pentru dezvoltare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă