8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Stoica a pierdut alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Gimnastică

Adrian Stoica a pierdut alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Gimnastică

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică şi al Comisiei Tehnice Masculine din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), Adrian Stoica, a pierdut, vineri, alegerile pentru funcţia de preşedinte al forului internaţional, în cadrul Congresului Executiv de la Cancun (Mexic), scrie Mediafax.

Adrian Stoica a candidat alături de preşedintele în exerciţiu Bruno Grandi şi de rusul Vasili Titov. Conducătorul FR Gimnastică a obţinut doar 14 voturi, clasându-se pe locul 3 în opţiunile votanţilor, în timp ce Titov a primit 24 (locul 2), iar Bruno Grandi cele mai multe, 68, cu care a şi câştigat preşedinţia FIG pe următorii 4 ani.

Italianul Bruno Grandi (78 de ani) a condus şi înainte forul internaţional, începând cu anul 1996, fără a avea contracandidaţi la alegerile programate o dată la patru ani.

Adrian Stoica a pierdut şi funcţia de preşedinte al Comitetului Tehnic Masculin, din cadrul FIG, pe care a ocupat-o în ultimii ani. Locul său a fost luat de americanul Steve Butcher, care a fost ales în funcţie pentru următorii patru ani.

La feminin, Comitetul Tehnic va fi condus de fosta mare gimnastă Nellie Kim (Belarus).

Congresul FIG este cel de-al 79-lea şi are loc la Cancun, între 25-27 octombrie. În cadrul acestuia sunt programate alegeri pentru funcţiile de preşedinte, membri ai Comitetelor Executive şi ale Comisiilor Tehnice din cadrul FIG. La Congresul de la Cancun participă reprezentanţi ai 116 federaţii naţionale. România mai are un singur candidat la alegeri, Maria Fumea, ca membru în Comitetul pentru Gimnastică Aerobică.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă