12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAsul din mâneca Marianei Bitang

Asul din mâneca Marianei Bitang

Gimnastica din România va avea parte de o surpriză cât se poate de mare, spune Mariana Bitang, antrenoarea loturilor naţionale de gimnastică. 

„Trebuie sa asteptati o surpriza din partea gimnasticii romanesti. Va fi facut un anunt public pe 25 martie, sper sa fie de bun augur pentru gimanstica. Este un proiect la care s-a muncit foarte mult si sper din suflet ca ne vom bucura de el. Este o mare necesitate pentru gimnastica romaneasca despre care vorbim de atat de mult timp si nu am avut castig de cauza, dar in cele din urma cineva s-a induplecat sa sprijine demersul nostru. Federatia este in calitate de partener in tot acest angrenaj. Speram sa aiba efectul si succesul scontate”, a declarat Mariana Bitang pentru Sport Total FM.

Gimnastele din noua generaţie au misiune grea anul acesta, primul din noul ciclu olimpic. „Anul asta sunt Campionatele Europene din luna mai, la Sofia, si, in tomana, in China, sunt Campionatele Mondiale. Dupa primul an postolimpic, in care lumea isi incropeste cate o echipa, acum este prima aparitie cu noua structura de echipa in perespectiva JO de la Rio.

Cele mai experimentate sunt Larisa Iordache si Diana Bulimar. Lor li se alatura alte 12 gimnaste, nu toate au varsta de senioare, dar vor avea insa in anul olimpic varsta de seniorat. Obiectivul nostru este acela de a participa onorabil la o competitie si, daca se poate sa castigi si niste medalii cu atat mai bine, ca asta este menirea noastra“, a spus Mariana Bitang.

Nici sala de pregătire nu e gata. Agitaţia din lumea politică a ultimelor două săptămâni a dat peste cap planurile dinamoviştilor. Aşa că sala de pregatire a loturilor nationale ce urmeaza a fi construita in incinta complexului Dinamo este gata, insa doar pe plansele de proiectare. Toate aprobarile au fost obtinute insa demararea constructiilor intarzie din cauza haosolui din Guvern si a incertitudinii din Ministerul de Interne.

“S-a rezolvat aprobarea unei sali de gimanstica in incinta complexului pe care o asteptam de vreo doi ani de zile si este tot la stadiul de proiect. Nu ca ar fi foarte costisitoare, dar din nefericire interimatul de la Interne a durat, pentru ca ne trebuie semnatura ministrului de Interne care trebuie sa fie un ministru plin.

La Izvorani este o locatie foarte buna pentru o etapa limitata de pregatire. Aici nu este scoala si foarte greu gasesti personal disponibil care sa stea 24/24 in cantonament, ma refer mai ales la staff-ul medical. Asta este motivul pentru care noi am solicitat sa se faca o sa sala de gimanstica acolo. Se intelege ca nu am solicitat aparatura, doar o cladire, patru pereti si doua vestiare, in care sa ne aducem noi aparatele.

Avem sprijinul CNI-ului, s-a facut proiesctul, asteptam sa fie numit ministrul de Interne si sa speram ca va avea bunavointa sa ne semneze documentatia care sa ne permita inceperea lucrarilor”, a incheiat Mariana Bitang.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă