10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAvem un bronz la Europenele de judo

Avem un bronz la Europenele de judo

Andreea Chiţu a cucerit, azi, medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, din cadrul Campionatului European de judo de la Montpellier (Franţa).

Andreea Chiţu a disputat finala grupei D la categoria 52 de kilograme, după un prim tur liber şi o victorie în faţa sportivei Penelope Bonna (Franţa), dar a cedat în lupta cu Iulia Rijova (Rusia), intrând în recalificări, scrie Mediafax.

În primul meci din recalificări, Chiţu a trecut de Laura Gomez Ropinon (Spania), iar în lupta pentru medalia de bronz s-a impus în faţa sportivei Mareen Kraeh (Germania).

La categoria 48 de kilograme, Alexandra Pop a fost eliminată în primul tur al grupei C de sportiva Amelie Rosseneu (Franţa).

De asemenea, la 52 de kilograme, Larisa Florian a avut o primă victorie în grupa A, cu Odette Giuffrida (Italia), fiind învinsă în turul doi de câştigătoarea ulterioară a grupei, Majlinda Kelmendi.

Şi Loredana Ohâi a fost eliminată în prima luptă din grupa A, categoria 57 de kilograme, de Hedvig Karakas (Ungaria).

În schimb, la aceeaşi categorie, Corina Căprioriu s-a calificat în semifinale, după ce a câştigat grupa D, cu victorii în faţa sportivelor Katinka Szabo (Ungaria) şi Irina Zabludina (Rusia). Ea a fost însă învinsă în penultimul act de Automne Pavia (Franţa) şi va lupta pentru medalia de bronz, cu portugheza Telma Monteiro.

La masculin, categoria 66 kilograme, Szoke Laszlo l-a învins în primul tur al grupei A pe Jasper Lefevere (Belgia), pierzând în turul secund cu belarusul Dmitri Şerşan.

Astfel, delegaţia României îi mai are în competiţie pe Costel Dănculea (73 kg), Daniel Natea (plus 100 kg), Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

România are drept obiectiv la CE din Franţa cucerirea unei medalii.

La ediţia din 2013, delegaţia tricoloră a câştigat o medalie, argint, prin Andreea Chiţu, la 52 kg.

 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă