12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBalonul de Aur 2014: Au început pariurile, va câştiga iar Ronaldo sau...

Balonul de Aur 2014: Au început pariurile, va câştiga iar Ronaldo sau revine Messi?

Ediţia 2014 a competiţiei Balonul de Aur a intrat deja în calculele bookmakerilor din întreaga lume, după ce cu doar două zile în urmă au fost decernate premiile pentru 2013. Primele cote ale caselor de pariuri îi oferă cele mai multe şanse lui Lionel Messi, cu toate că nu este exclusă nici o nouă victorie a lui Cristiano Ronaldo, după ce acesta şi-a adjudecat titlul de cel mai bun fotbalist al lumii la ediţia 2013.

Lionel Messi este deja văzut drept principalul candidat la titlul de cel mai bun fotbalist în 2014, mai ales că a revenit în forţă după accidentările de anul trecut care l-au ţinut departe de teren pentru o perioadă de timp. Primele cote, stabilite de marile case de pariuri din Europa, pentru a câştiga Balonul de Aur 2014, sunt de 2.70 (Messi), 3.50 (Ronaldo), 8.00 (Luis Suarez), conform Marca.

Balonul de Aur 2014: Messi, Ronaldo sau un jucător surpriză?

Lionel Messi (Barcelona), câştigătorul Balonului timp de patru ani consecutiv, între 2008-2012, s-a impus drept cel mai reprezentativ jucător pentru generaţia sa, singurul care încearcă să se apropie de el, cel puţin la nivel statistic, fiind Cristiano Ronaldo. Ca Messi să doboare noi recorduri anul acesta şi să câştige cel de-al cincilea Balon de Aur nu este un lucru de neconceput, mai ales că Barcelona lui “Tata” are toate şansele să facă un 2014 foarte bun.

În schimb probabilitatea ca Ronaldo să pună iar mâna pe mult râvnitul trofeu este puţin probabil, în condiţiile în care concurenţa în atacul lui Real Madrid a crescut deja o dată cu aducerea lui Bale, iar portughezul are deja 28 de ani, vârstă la care randamentul începe să scadă. De aceea Messi, la cei 26 ani, mai are încă vreo doi ani în care poate continua să crească.

O altă variantă foarte probabilă este ca niciunul dintre cei doi să nu câştige trofeul, intervenind elementul surpriză. La fel cum în cazul lui Ronaldo calificarea la Mondialul de anul acesta, cu echipa naţională, a cântărit foarte mult şi pentru următorul câştigător al Balonului de Aur va conta evoluţia la Cupa Mondială. Din acest punct de vedere şanse mari, cu toate că încă nu a fost luat în calcul nici măcar de bookmakeri, le are Neymar, tânărul promiţător al Barcelonei. El a devenit deja unul dintre cei mai importanţi jucători ai Braziliei şi are toate şansele să se impună în turneul final găzduit de ţara sa.

Luis Suarez este un alt nume interesant, el având un start de sezon fenomenal la Liverpool, fiind totodată şi cel mai important jucător al Urugayului, ţară calificată la CM din Brazilia.

Indiferent de cotele pe care le vor primi la casele de pariuri sau de rezultatele echipelor lor, astfel de jucători surpriză vor trebui să dea totul pentru a-i depăşi pe Ronaldo sau Messi, ceea ce, la cum stau lucrurile la ora actuală, este greu de crezut că se va întâmpla. 

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă