12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBellu: Nu avem obiectiv de medalie, dar sper să fie bine la...

Bellu: Nu avem obiectiv de medalie, dar sper să fie bine la Campionatele Mondiale

Antrenorul lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, înaintea plecării la Campionatele Mondiale de la Antwerp, că nu se gândeşte la medalie, dar că speră că gimnastele se vor mobiliza şi vor lupta pentru a urca pe podium.

De această dată, nu avem obiectiv de câştigare a unei medalii. Eu, personal, nu mai pun obiective aşa, pentru că ori mi-am propus prea mult şi am luat prea puţin, ori invers. La Mondialele de acum nu ne facem mari iluzii şi nu mă refer doar la absenţa Dianei Bulimar din lot. Larisa Iordache are şi ea probleme, nu e la potenţial maxim, iar asupra Sandrei Izbaşa nu mi se pare corect să punem toată presiunea. Are şi ea 23 de ani, iar după aceste Mondiale în proporţie foarte mare se va retrage. A făcut două Olimpiade, ambele cu aur, iar dacă ne uităm bine, se numără pe degete gimnastele care au reuşit asemenea performanţă. La Antwerp va face un singur aparat, solul”, a declarat Octavian Bellu.

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică a făcut referiri şi la absenţa din lot a Dianei Bulimar, care a suferit o intervenţie chirurgicală chiar înaintea Campionatelor Naţionale din 7-8 septembrie.

“Diana a avut probleme la genunchi încă din copilărie, având o necrozare. A fost operată în 2010, genunchiul i-a rezistat până acum, dar înainte de Naţionale i-a fugit genunchiul şi asta a fost tot. L-am pus repede la loc, medicii din Viena spunându-ne ulterior că asta a făcut diferenţa dintre o pauză de 6 săptămâni şi una de 6 luni. A fost o subluxaţie şi a fost operată, va sta 6 săptămâni şi, probabil, tot atât va fi nevoie pentru revenire”.

Octavian Bellu a comentat şi pe marginea CM de la Antwerp.

“Uitându-mă la ştiri, e un Mondial de la care vor lipsi multe favorite, toate accidentate. E după Jocurile Olimpice, unii au schimbat garnitura, pentru că au avut cu ce, alţii nu, că nu-i de unde. Noi mergem cu speranţa că fetele se vor mobiliza cât mai bine. Nu vorbesc de medalii, dar dacă ar fi să avem speranţe ar fi la sol, unde sunt şi Iordache şi Izbaşa, bârna lui Iordache şi, poate chiar şi la individual-compus, tot cu Iordache. La debutanta Ştefania Stănilă nu poate fi vorba de medalie, ea merge pentru a lua contact cu gimnastica mare”, a spus Bellu.

El este de părere că, din păcate, multe dintre junioarele lăudate la acel nivel de vârstă, nu dau satisfacţie la fel, după ce trec la senioare.

“Multe junioare care sunt considerate la vârsta lor a 5-a, a 7-a, a 25-a nouă Nadia Comăneci, nu mai confirmă după ce trec la senioare. Aşa că, în aceste condiţii, cu ce lot mergem la Mondiale, nu sunt nici pesimist, nici optimist. E un Mondial pe care trebuie să-l facem, chiar dacă cel mai trist mi se pare în ultimii ani că România nu mai are continuitate la rezultate foarte bune. Sperăm să fie bine”, a încheiat Octavian Bellu.

Campionatele Mondiale de la Antwerp vor avea loc în intervalul 30 septembrie-6 octombrie.

Delegaţia României a plecat miercuri spre Belgia.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă