15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCine mai susține Săgeata Năvodari

Cine mai susține Săgeata Năvodari

Prim-divizionara se va muta pe propriul stadion din campionatul viitor, sprijinul primit de la autorităţile locale fiind un atu.

Vara trecută la Năvodari au fost multe incertitudini, iar Săgeata a fost, mult timp, una dintre echipele care au avut un mare semn de întrebare în dreptul lor. Lotul adunat în pripă a câştigat însă respectul adversarilor, iar acum, deşi echipa este încă în crunta luptă pentru evitarea retrogradării şi sub obiectiv, toată lumea vorbeşte cu optimism despre viitorul sezon.

„Jucăm pe Flacăra”

Aurelian Băbuţan, managerul cu un contract de un an şi obiectiv îndrăzneţ, nu crede nici acum că echipa sa are probleme reale legate de retrogradare. Programul şi, mai ales, susţinerea de care dispune echipa sunt considerate a fi elemente suficiente pentru a obţine salvarea sportivă, pentru că „sursele” spun că în această vară va urma o veritabilă apocalipsă când va veni vorba de obţinerea licenţelor.

„Noi nu avem nicio grijă aici, la Năvodari, şi lucrurile merg conform planului. Nu ştiu câte echipe din Liga 1 se pot lăuda cu salarii la zi şi cu o susţinere totală din partea autorităţilor locale aşa cum avem noi. Chiar la începutul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu domnul Nicolae Matei, viceprimarii şi consilieri şi am discutat problemele echipei, bărbăteşte şi fără ocolişuri. Reproşurile sportive au existat şi e normal să fie aşa, dar întâlnirea s-a desfăşurat în cel mai profesionist mod, fapt care îmi întăreşte ideea că, atunci când l-am cunoscut pe domnul primar şi am fost ofertat de către acesta, nu m-am înşelat. Aici, la Năvodari, sunt oameni muncitori şi ambiţioşi, iar dacă mai sunt nemulţumiri, acestea sunt legate strict de obiectivele înalte pe care şi le-au propus cei implicaţi”, ne-a spus managerul.

Astfel, după ce lotul a fost „recalibrat”, scăpându-se de salarii mari şi jucători nedoriţi, Săgeata se pregăteşte să se mute „acasă”, mai ales că Stadionul Farul n-a fost o gazdă deloc primitoare pentru năvodăreni. Autorităţile au găsit fonduri şi au început deja lucrările de modernizare a Stadionului Flacăra, din localitate, iar sezonul viitor Săgeata va juca la Năvodari şi, probabil, în faţa unor suporteri adevăraţi. De asemenea, o parte din buget este asigurată de către autorităţile locale, cele care s-au încăpăţânat să creadă în steaua Săgeţii şi atunci când toată lumea îi cânta prohodul.

„Dosarul nostru de licenţiere, care este beton, are trecut un singur stadion: Flacăra. Lucrările au demarat tot datorită implicării autorităţilor locale, iar acum depinde doar de noi dacă Săgeata va juca în Liga 1 şi la anul. Nu vreau să scăpăm de retrogradare pe criterii financiare, ci prin joc, şi sunt sigur că vom reuşi acest lucru. La felul în care suntem susţinuţi de către autorităţi nu putem răspunde altfel”, a mai spus Băbuţan.

„Oraşele mici au primari cu inimă mai mare“

Ascensiunea echipelor mici a provocat un veritabil val negativ în rândul suporterilor echipelor „de tradiţie”, supăraţi că fostele formaţii glorioase se zbat acum în mocirla ligilor inferioare sau chiar au dispărut. Explicaţia pare să vină tot din implicarea autorităţilor locale, aproape inexistentă când e vorba de oraşe mari.

„Probabil avem avantajul unui oraş mic şi, dacă vă uitaţi în peisajul general, puteţi constata că echipele din oraşe mici o duc mult mai bine decât cele din oraşe mari. Eu unul sunt fericit şi mulţumit că sunt aici, şi n-o spun pentru a ridica pe cineva gratuit în slăvi pentru că am un contract care devine nul dacă nu-mi îndeplinesc obiectivul. Implicarea autorităţilor este esenţială în condiţiile financiare aproape tragice din sportul românesc, iar edilii oraşelor mari pur şi simplu nu mai au timp să ajute şi fotbalul. Îi întreb pe contestatari: unde este Satu Mare? Unde este Oradea? Piteştiul? Aradul? Sibiul? Unde sunt toate aceste echipe mari? Fără un proiect la care să adere consiliul local, primarul şi comunitatea, toate au dispărut de pe harta fotbalului care contează, iar acum fotbalul este al nostru, al celor mici, dar ajutaţi”, a conchis Băbuţan.

Sprijin: „N-am fi aici fără Primărie“

Ideea managerului este întărită şi de către antrenorul Cătălin Anghel, cel care nu s-a ferit să laude implicarea autorităţilor la fiecare conferinţă de presă unde a fost abordat subiectul. „Fără ajutorul Primăriei nu am fi aici. Avem linişte, condiţii bune şi nu avem probleme legate de finanţare, de aceea trebuie să răspundem prin joc bun şi prin rezultate. Cu asemenea susţinere, este şi păcat să fie altfel,” a declarat antrenorul Aurelian Băbuţan.

15  este locul ocupat de Săgeata Năvodari în Liga 1 la fotbal, dar cel puţin trei echipe clasate înainte „merg pe sârmă” când vine vorba de obţinerea licenţei pentru sezonul următor.

Săgeata va juca din nou în Năvodari din sezonul viitor 

Antrenorul Aurelian Băbuţan (foto: diacaf.ro)

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă