11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCM 2014: Grupa E - Honduras

CM 2014: Grupa E – Honduras

Mondialul din 2010 n-a fost cu noroc pentru Honduras care n-a reuşit să treacă de grupe. A venit apoi plecarea antrenorului Reinaldo Rueda, aşa că pentru “The H” n-au fost vremuri chiar bune. Totuși parafarea înţelegerii cu  Luis Fernandez Suarez în martie 2011 a adus ceva mai multă stabilitate în sânul echipei.

Surez a fost omul minune care a dus şi reprezentativa U23 in sferurile de finală ale turneului olimpic de acum doi ani. Aşa că Suarez a mers pe mâna tinerilor şi a decis să aducă un suflu proaspăt primei reprezentative. Honduras a prins locul trei şi ultimul care ducea direct din grupa preliminară la cea de la Mondialul din Brazilia. Honduras a scos  2-1 cu Statelor Unite ale Americii, pe teren propriu. În retur, s-a terminat tot la un gol diferenţă, a fost 1-0 pentru Statele Unite. Cu Mexic au făcut 2-2, acasă, şi cu 2-1, în Mexic, o victorie de aur pentru The H. Honduras a pierdut 0-2 cu Panama, în deplasare, dar a scos ceva din acea dublă, după remiza la 2 obţinută pe teren propriu. Dubla cu Costa Rica a fost una echitabilă- cele două echipe şi-au împărţit şi golurile, dar şi punctele- a fost 1-o pentru fiecare dintre cele două echipe în meciurile disputate pe teren propriu. În fine, meciurile cu Jamaica s-a terminat în favoarea oamenilor lui Suarez. A fost 2-0 acasă, şi remiză la 2, în deplasarea din Jamaica.Turneul final din Africa de Sud a fost primul din ultimii 30 de ani la care naţionala Honduras a ajuns. N-au avut deloc noroc la tragerile la sorţi şi au nimerit într-o grupă de foc din care a făcut parte şi viitoarea campioană a lumii, Spania.  A fost 2-0 pentru Spania, după ce Honduras debutase oricum cu stângul şi pierduse cu 0-1 meciul cu Chile. Cei mai buni jucători sunt fundaşul stânga Emilion Izaguirre, dar şi portarul şi căpitanul Noel Valladeres. Wilson Palacios e şi el una dintre piesele de bază la mondialul din Brazilia şi unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din Honduras. Atacul este şi el pe mâini bune- experienţa face casă bună cu tinereţea  pentru că responsabili cu golul sunt Carlo Costly si Jerry Bengtson.

Honduras este la a treia participare la un turneu final, mondial, după cele din 1982, şi 2010.  Amado Guevara a jucat 138 de meciuri pentru reprezentativa Honduras. Cel mai bun marcator este Carlos Pavon care în 101 jocuri a punctat de 58 de ori. Primul meci din istoria Honduras a fost pe 14 septembrie 1921. A fost şi cel mai prost rezultat din istorie 1-10 cu Guatemala, în deplasare.

Honduras e pe locul 40 în clasamentul FIFa. Cea mai bună clasare este locul 20, în septembrie 2002, în timp ce cea mai slabă este locul 95, în noiembrie 1998.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă