13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCM 2014: Grupa F - Argentina

CM 2014: Grupa F – Argentina

Două înfrângeri, cinci egaluri şi nouă victorii este bilanţul meciurilor cu care Argentina a ajuns din calificări între cele 32 de naţiuni care au prins un loc la turneul final din ţara fotbalului.

Argentina a jucat în Campania de  calificare cu Chile- a fost 4-1pe teren propriu, apoi argentinienii s-au impus cu 2-1 şi în deplasare. Argentina şi-a împărţit punctele cu Venezuela, tară care i-a şi administrat prima înfrângere. E drept, a fost doar 1-0, iar răzbunarea argentinielor pe măsură- au căştigat categoric, cu 3-0, partida de acasă. Cu Bolivia a fost 1-1 în ambele jocuri ale dublei. Ciudat a fost însă cu Columbia. Şi asta pentru că argentinienii s-au impus cu 2-1 în deplasare, dar au remizat 0-0, chiar în faţa propriilor suporteri. Ecuadorul a fost joacă de copii acasă, unde Argentina s-a impus cu 4-0. În deplasare, însă, ecuadorienii s-au ţinut bine, aşa că meciul s-a terminat nedecis, 1-1. Naţionala lui Messi n-a avut milă de Paraguay- a fost 3-1 pe teren propriu şi….5-2 pentru Argentina în deplasare. Peru  rezistat bine acasă şi a smuls un punct Argentinei, după 1-1, însă pe teren propriu, Messi şi compania au câştigat clar, cu 3-1. În fine, Uruguay a fost o nucă ceva mai tare. Şi asta pentru că după 3-0 în Argentina, a fost 3-2 pentru gazde, în Uruguay, în ultimul meci din calificări.Chiar dacă a avut ceva emoţii, iar fanii l-au contestat pe Alejandro Sabella la preluarea echipei în 2011, Argentina câştigat grupa de calificare. A avut şi un golaveraj nesperat, cu 35 de goluri marcate, şi doar 15 încasate.

Argentina este la a 19-a participare la un turneu final Mondial. A jucat finala de trei ori, prima dată chiar la debutul mondialului de fotbal. În 1930, naţionala Uruguay a fost mai tare decât Argentina- a fost 4-2 atunci pentru gazdele turneului. Au urmat două titluri mondiale, în 1978 şi 1986 şi încă o finală, în 1990, pierdută însă. De atunci însă, Argentina nu a mai trecut de sferturile de finală ale turneului.

Javier Zanetti e omul cu cele mai multe meciuri în tricoul  Argentinei- a jucat 140 de jocuri între anii 1994-2011. Când vine vorba de goluri, cel mai bun este Gabriel Batistuta cu 56 de reuşite între anii 1991-2002. Al doilea marcator este Hernan Crespo, cu 36 de goluri în partidele jucate între 1995-2007. Mult mai titratul Diego Maradona este abia pe trei. Starul Argentinei a marcat 34 de goluri între anii 1977-1994.

Acum Argnetina contează pe Lionel Messi, cel mai cel fotbalist de pe planet, dar şi pe Carlos Tevez, Javier Mascherano şi Angel DiMaria.

Argentina e pe locul 5 în ierarhia FIFA. A fost lider în clasament în martie 2007 şi nu a coborât mai jos de locul 24- se întâmpla în august 1996.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă