15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCM 2014: Grupa H - Algeria

CM 2014: Grupa H – Algeria

După un mondial aşa şi aşa pe tărâm African, Algeria a făcut tot posibilul să prindă un loc şi în Brazilia. Aşa că a pierdut un singur meci în grupa de calificare. Au făcut 4-1 cu Rwanda acasă şi 1-0 în deplasare, 1-2 în Mali, şi 1-0 acasă, 3-1 acasă cu Benin şi la fel şi în deplasare, în meciurile din grupă. A urmat meciul de baraj- 2-3 în deplasare cu Burkina Faso şi, apoi, 1-0 acasă.

Algeria nu a participat decât la trei ediţii ale turneului final. N-a făcut-o însă deloc rău. Alegrienii au debutat la ediţia din 1992, din Spania cu o victorie 2-1 cu Germania de Vest, chiar la debutul lor la mondial. Au mai bifat o victorie cu 3-2 în faţa celor din Chile, în ultimul meci din grupă, după ce pierduseră cu 0-2 cu Austria. Aşa că, deşi au avut puncte, au fost eliminaţi pe criteriul golaverajului. Patru ani mai târziu, în Mexic, nu le-a mai mers deloc bine, dar n-au avut nici noroc. Au picat în grupa D, din care mai făceau parte Brazilia, Spania şi Irlanda de Nord. Aşa că au luat bătaie de două ori şi au scos cu greu un egal. Insuficient pentru a merge mai departe- au terminat pe ultimul loc şi au plecat acasă. A urmat Mondialul de acum patru ani- tot o grupă de foc din care făceau parte Anglia, Statele Unite şi Slovenia. Aşa că scenariul s-a reperat, iar algerienii şi-au strâns repede bagajele şi au plecat acasă fără să marcheze măcar un gol la turneul final găzduit de continental pe care se află ţara lor.

Madjid Bougherra e omul pe care mizează antrenorul Vahid Halihodzic- e şi jucătorul care a marcat decisive în meciul de la baraj. Sofiane Feghouli e un mijlocaş ofensiv de excepţie şi foarte motivate, aşa că adversarii săi ar face bines ă nu îl scape din ochi. Mehdi Lacen e omul care coordonează apărararea, iar Islam Slimani este prima şi cea mai de temut opţiune pentru atac.

Vulpile deşertului au jucat primul meci official în iunie 1957, împotriva Tunisiei în deplasare. Au câştigat cu 2-1. Lakhdar Belloumi este jucătorul cu cele mai multe selecţii la naţională- 147. Cel mai bun marcator este Abdelhafid Tasfaout cu 35 de goluri în cei 12 ani de carieră, cu o medie de 0.41 goluri pe meci. Rachid Mekhloufi şi Mustapha Zitouni sunt şi ei jucători care au scris istorie şi au rămas în inima fanilor.

Algeria e pe locul 92 în ierarhia mondială. A urcat până pe locul 13 în iulie 1982. Cea mai slabă clasare este locul 103, în mai 2008.

 

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă