16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCosmin Contra: Sper să pot salva Getafe de la retrogradare. Sfat pentru...

Cosmin Contra: Sper să pot salva Getafe de la retrogradare. Sfat pentru Mutu!

Cosmin Contra, numit noul antrenor al clubului spaniol Getafe, declară că îşi doreşte să poată salva echipa de la retrogradare, având în vedere concurenţa puternică din Primera Division. El are şi un sfat pentru Adrian Mutu, căruia îi recomandă să continuie ca antrenor la Ploieşti, potrivit Mediafax.

“La Petrolul am avut parte de un grup extraordinar şi nu aş fi reuşit fără niciunul din familia Petrolului şi aici mă refer şi la suporteri. Ei trebuie să fie mândri că au reuşit să ducă un antrenor în Primera Division. Sper să fiu la înălţimea exigenţelor de acolo şi să reuşesc să salvez această echipă de la retrogradare”, a spus Contra, la Dolce Sport.

Citeşte şi Cosmin Contra renunţă la FC Petrolul! Este noul antrenor al Getafe UPDATE

Cosmin Contra a afirmat că despărţirea de Petrolul a fost una dificilă din punct de vedere sentimental, având în vedere performanţele realizate la gruparea ploieşteană. “A fost o despărţire grea de Petrolul, m-am simţit extraordinar aici, am dat totul pentru acest club. Va rămâne în inima mea. Le mulţumesc suporterilor. Poate că unii dintre ei văd această plecare ca pe o trădare, dar adevărul e că şansa de a antrena în Primera a primat. Ştiu că las echipa într-un moment destul de greu, dar e pe locul doi la egalitate cu Astra şi în semifinalele cupei şi pentru orice antrenor care vine, având echipa asta extraordinară, îi va fi foarte uşor”, a completat Contra.

Tehnicianul a menţionat că va căuta să aducă la Petrolul un antrenor care are un stil asemănător cu al său. “Încerc să găsesc un antrenor cât mai apropiat mie, tânăr, care să ducă acest proiect la bun sfârşit. Sunt sigur că Petrolul va fi acolo în faţă şi se va lupta pentru locul doi şi câştigarea Cupei”, a explicat Contra.

Întrebat ce se va întâmpla cu jucătorii Adrian Mutu şi Ianis Zicu, transferaţi în această iarnă la Petrolul, Contra a răspuns: “Ei sunt jucători profesionişti. Nu au venit pentru mine, ci la Petrolul Ploieşti, nu au venit să joace pentru Cosmin Contra, au venit să joace pentru Petrolul Ploieşti. Eu cred că niciun jucător nu vine pentru un antrenor. Adi Mutu cred că trebuie să-şi continue cariera de jucător dacă vrea să mai joace fotbal. După aceea, dacă trebuie să se apuce de cariera de antrenor, trebuie să renunţe la cea de jucător”.

Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul Ploieşti, a anunţat, luni, site-ul oficial al grupării prahovene. Tehnicianul român va semna un contract pe doi ani şi trei luni cu Getafe şi va fi prezentat oficial, marţi, de la ora 14.00.

În vârstă de 38 de ani, Cosmin Contra are o relaţie de lungă durată cu conducerea Getafe CF, grupare la care a evoluat cel mai mult în cariera sa de fotbalist. Fostul fundaş a jucat în tricoul formaţiei Getafe în perioada 2005-2009. După încheierea carierei de jucător, gruparea spaniolă i-a oferit primul contract de antrenor principal, el conducând echipa a treia a clubului Getafe între 15 octombrie 2011 şi 21 august 2012.

În afară de Getafe III, Contra a mai antrenat formaţiile Poli Timişoara (din poziţia de antrenor-jucător), CF Fuenlabrada şi Petrolul Ploieşti.

Getafe este în acest moment pe locul 15, cu 27 de puncte, după 27 de etape. Getafe nu a mai câştigat un meci din 29 noiembrie 2013, de atunci echipa spaniolă disputând 12 partide în Primera Division. Getafe a înregistrat de atunci o singură victorie, scor 4-1, la 17 decembrie 2013, cu Girona, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei.

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă