19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCosmin Contra renunţă la FC Petrolul! Este noul antrenor al Getafe UPDATE

Cosmin Contra renunţă la FC Petrolul! Este noul antrenor al Getafe UPDATE

UPDATE: Getafe a confirmat un acord de principiu semnat cu antrenorul Cosmin Contra, care urmează să fie prezentat oficial marţi. Contra va fi primul antrenor român din prima ligă spaniolă.

“Ieri, după meciul de la Piatra Neamţ, am fost sunat de oficialii de la Getafe pentru a prelua echipa. Am acceptat. Am fost rugat să nu vorbesc despre acest lucru până la prezentarea oficială”, a declarat Contra, conform Dolce Sport.

Luni, Getafe, l-a demis pe actualul antrenor Luis Garcia.

Citeşte şi ce declară Contra din poziţia de nou antrenor al Getafe

FC Petrolul ar putea avea un antrenor provizoriu în perioada următoare, acesta putând fi chiar Adrian Mutu, care mai contract cu gruparea prhoveană, ca jucător, până în vara lui 2015.

Cosmin Contra nu este singurul antrenor de pe lista lui Getafe. Până astăzi era dată ca sigură venirea la conducerea echipei spaniole a argentinianului Juan eduardo Esnaider. 

Getafe urmează să numească un nou antrenor în următoarele 24 de ore, evoluţia clubului din ultima perioadă fiind una foarte slabă. Ciprian Marica, jucător la Getafe, a fost surprins de anunţ, declarând că la echipă era aşteptat Esnaider, însă că ar fi mai bine dacă ar veni Contra.

Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu FC Petrolul, el urmând să fie primul antrenor român din prima ligă spaniolă. Contra va semna un contract cu Getafe, echipă la care a evoluat ca jucător spre finalul carierei sale.

”Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect”, a declarat Contra, potrivit siteului oficial al grupării.

Dan Capră a declarat că este un moment dificil pentru echipă. ”Este o decizie grea pe care am fost nevoiţi să o luăm astazi, dar nu puteam să-l refuzăm pe Cosmin, având în vedere ceea ce reprezintă el ca om şi antrenor. Îi dorim mult succes în carieră şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru oraşul Ploieşti. Îi asigurăm pe suporteri că vom lua imediat o decizie în privinţa noului tehnician al echipei, care suntem convinşi că va asigura continuitate la nivelul performanţelor cu care fanii noştri s-au obişnuit deja”.

Cosmin Contra, 38 de ani, va deveni primul antrenor român din Primera Division. Contra va avea o misiune dificilă, aceea de a menţine clubul în prima ligă spaniolă printre granzi precum Real Madrid, Barcelona sau Atletico Madrid, un alt club la care a evoluat ca jucător.

Contra ar putea deveni astfel antrenorul lui Marica, atacantul român jucând pentru clubul spaniol.

Noul său club Getafe, la care a evoluat ca jucător între 2005-2010, ocupă în prezent locul 15, la un singur punct de retrogradare. Getafe are 27 de puncte iar Alemria, locul 18, la retrogradare, are 26 de puncte. Campionatul spaniol mai are 11 etape până la final.

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă