20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDRAMĂ în Liga Campionilor: Chelsea și Real Madrid, calificate la limită în...

DRAMĂ în Liga Campionilor: Chelsea și Real Madrid, calificate la limită în semifinale

Chelsea a făcut spectacol în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, reușind să elimine PSG, după un meci perfect făcut la Londra, încheiat cu scorul de 2-0, deși în tur pierduseră cu 3-1. Întoarcere dramatică de scor a avut loc și pe terenul nemților de la Borussia Dortmund, cărora le-a mai lipsit un singur gol pentru a intra din nou în cărți pentru o calificare în semifinale.

Chelsea – PSG 2-0 (1-3, tur)

Formația Cheslea Londra a obținut marți seară o calificare spectaculoasă în penultimul act al competiției. După cum declara Jose Mourinho, încă dinainte de meci, Chelsea s-a calificat în semifinale, însă cu un gol mai puțin decât pronosticul antrenorului portughez. După înfrângerea din tur, în care Chelsea a avut foarte mult ghinion, reușind inclusiv înscrierea unui autogol, londonezii și-au luat revanșa cu proprii suporteri de față.

Schurrle a deschis scorul în minutul 32. iar vreme de mai bine de 50 de minute tabela a rămas neschimbată, cu toate că pericol a existat la ambele porți în repetate rânduri. Deși șansele englezilor se năruiau pe parcursul ultimelor minute, Demba Ba a reușit un șut perfect în plasa porții în minutul 87. Francezii, cu o echipă mult mai scumpă decât cea a lui Mourinho s-au văzut învinși la finalul unui meci de infarct, cu toate că Laurent Blanc declara înaintea partidei că elevii săi își doresc să ridice deasupra capului trofeul. La cum au evoluat au toate șansele să facă acest lucru elevii lui Mourinho.

Partida din Londra a fost încă o demonstrație de forță a celui considerat cel mai genial antrenor al lumii, Jose Mourinho, superstarurile PSG-ului nereușind să țină piept jocului mult mai tactic al englezilor.

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-0 (0-3, tur)

Tărâmul german s-a dovedit a fi din nou unul extrem de ostil spaniolilor de la Real Madrid, care anul trecut pierdea aici, tot în fața Borussiei, cu scorul de 4-1. De această dată a fost 2-0 pentru nemți, ambele goluri fiind înscrise rapid în prima parte a meciului. Cu acest scor fanii germani au plecat în lacrimi de la stadion, având în vedere că vreme de 60 de minute mingea nu a vrut să mai intre măcar o singură dată în poarta Realului, pentru a fi restabilit echilibrul pe tabela de marcaj, asta după ce în tur Borussia pierdea cu 3-0.​

Meciul a început cu Realul punând presiune pe nemți, astfel că o victorie a Borussiei era greu de luat în calcul. În plus a venit minutul 17  când Real Madrid obținea un penalti. Totul se năruia pentru echipa lui Jurgen Klopp, însă în mod uluitor Weidenfeller a apărat lovitura executată din 11 metri de talentatul Di Maria. A urmat apoi primul gol al lui Reus, în minutul 24, iar ceva începea să se lege în planurile lui Klopp. Nemții au profitat de momentele de slăbiciune ale galacticilor și au lovit din nou, tot prin Reus, în minutul 38. Acela a fost momentul în care s-a dezlănțuit iadul pe teren. Un singur gol mai avea nevoie Borussia pentru a egala Realul și pentru a spera la o calificare, fie ea și în extra-time sau la loviturile de departajare. 

Golul de 3-0 nu a vrut să vină, iar Real Madrid a obținut o calificare la limită în semifinalele Ligii Campionilor, la finalul unui meci în care și-a arătat din nou problemele majore din defensivă. Mai mult de atât, Real a arătat extrem de vulnerabilă fără nestemata coroanei, Cristiano Ronaldo, care deși s-a refăcut în urma unei accidentări nu a jucat niciun minut pe terenului lui Dortmund. În schimb Carlo Ancelotti a declarat că Ronaldo va evolua în semifinale.

Ultimele două semifinaliste, decise miercuri seară

Azi vor fi aflate ultimele două semifinaliste ale Ligii, după două meciuri la fel de intense precum cele de marți. Bayern Munchen va primi vizita celor de la Manchester United, de la ora 21.45, după ce în tur au remizat, scor 1-1. În celălalt colț al Europei, în Spania, se duelează Atletico și Barcelona, de la aceeași oră, după ce pe Camp Nou scorul a fost tot 1-1.

Indiferent cine va ajunge în semifinale, acolo așteaptă două echipe care au demonstrat că își merită locul între primele patru cluburi ale Europei.

 

Cele mai citite

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă