4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialFără trei dezertori, Farul se află pe buza prăpastiei

Fără trei dezertori, Farul se află pe buza prăpastiei

Viitorul Constanţei în Liga 2 la fotbal este sumbru. Prima etapă din play-out a însemnat un nou eşec pentru FC Farul, iar realitatea este una extrem de dură. Cu nouă etape înainte de finalul sezonului, FC Farul este pe locul 6 din 6, la şapte puncte de salvare, iar singurul care pare să mai creadă în şansa marinarilor este antrenorul Ştefan Nanu.

„Nu este nimic pierdut, dar depinde doar de noi să facem pasul către primele trei locuri. Două succese în următoarele două meciuri ne duc foarte aproape de Suceava, însă trebuie să ieşim din acest blocaj în care am intrat. Cu Galaţiul am jucat bine, dar am greşit copilăreşte şi am primit gol, din acel moment totul fiind pierdut. Acest scenariu se repetă meci de meci şi simt timorarea extraordinară a jucătorilor atunci când intră pe gazon în meci oficial. Una este atitudinea de la antrenamente şi alta cea de pe teren şi mă simt neputincios într-o asemenea situaţie. Din frica de a nu greşi apar greşelile, care, iată, ne costă meci de meci”, ne-a spus fostul internaţional.

Probleme mari de lot

Pe lângă problemele de moral, Farul are probleme mari de lot după ce a rămas fără trei jucători pe care se conta în acest sezon de primăvară, iar Silvăşan acuză probleme de sănătate. „Cristea, Florea şi Mansur
ne-au părăsit în aceste zile. Primii doi şi-au reziliat contractele, iar al treilea a plecat în Nigeria, aşa cum a mai vrut să facă. Va fi greu, dar mergem înainte. Nu puteam să mai plătim salarii uriaşe unor fotbalişti care nu oferă calitate atunci când joacă”, s-a rezumat să declare antrenorul despre dispariţia celor trei fotbalişti din lot. Plecările fundaşului stânga titular, a unuia dintre mijlocaşi şi a singurului atacant în afară de Silvăşan care a mai mişcat câte ceva slăbesc însă şi mai mult echipa, Ştefan Nanu fiind practic nevoit să improvizeze în toate compartimentele, asta după ce George Curcă a gafat grav la Buzău şi nu mai este sigur de postul de titular.

„Am vrut să chem trei juniori pentru acest meci, însă aceştia au şanse reale să ajungă la turneul final şi nu am vrut să le stricăm echipa, mai ales că au meci cu Dinamo. Cred că ne vom descurca şi în formula actuală dacă scăpăm de stresul acesta continuu şi de timorarea inexplicabilă. Nu vreau să caut scuze, dar sunt jucători care cad fizic după 60 de minute, fapt care mă face să mă gândesc şi la condiţii, şi programe de pregătire inadecvate în iarnă”, a punctat tehnicianul.

speranțe

Proiect nou

Situaţia dramatică din clasament nu pare a fi totuşi o tragedie la Constanţa. Semnalele venite dinspre Bucureşti sunt tot mai clare pentru un sistem cu 16 echipe în fiecare serie a Ligii 2, iar în cazul în care acest plan cade, un sezon de Liga 3 poate însemna revigorarea fotbalului constănţean. „Eu sper în continuare că FRF va adopta acest sistem nou şi sunt şanse mari ca acest lucru să se întâmple. Am discutat deja cu domnul Nedelcu şi am decis să ne implicăm într-un proiect pe termen lung bazat pe jucători tineri şi asta vom face în vară, indiferent unde va juca echipa. Eu nu renunţ şi aş fi încântat să pot repeta aici proiecte pe care le-am demarat şi în alte părţi, pentru că în opt ani de antrenorat am fost învăţat să muncesc şi să dau totul pentru sportul pe care îl iubesc, iar Farul a însemnat echipa care m-a lansat cu adevărat în fotbalul mare”, a încheiat Ştefan Nanu.

FC Farul este la un pas de retrogradare

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă