20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFormula 1 Bahrain: Hamilton câștigă din nou la capătul unei curse spectaculoase

Formula 1 Bahrain: Hamilton câștigă din nou la capătul unei curse spectaculoase

Lewis Hamilton, pilotul echipei Mercedes, din campionatul de Formula 1, s-a impus în Marele Premiu al Bahrainului, câștigând astfel cea de a doua etapă consecutiv. La capătul unei curse spectaculoase, cu răsturnări de situație, safety car pe pistă și alte surprize, echipa Mercedes și-a consolidat poziția de lider în cea de a treia cursă a acestui sezon.

Hamilton a încheiat cursa cu timpul de 1 oră, 39 minute, 42 secunde, fiind urmat la doar 1 secundă distanță de rivalul și coechipierul său, germanul Nico Rosberg. Cu doi piloți pe podium în ultimele două curse (locurile 1 și 2), respectiv locul 1 în prima cursă a sezonului, Mercedes are acum în clasamentul constructorilor 111 puncte, de peste două ori mai multe față de următoarea clasată, Force India, echipă care folosește tot un monopost construit în parteneriat cu Mercedes.

MP al Bahrainului a consolidat și pozițiile ocupate de Hamilton și Rosberg în clasamentul piloților, astfel că germanul este lider cu 61 de puncte, urmat fiind, la 9 puncte distanță de Hamilton. Pe a treia poziție, britanicul este urmărit de un alt neamț, Nico Hulkenberg, care însă are doar 28 de puncte.

Rosberg a câștigat până acum: locul 1 (Australia), locul 2 (Malaysia), locul 2 (Bahrain). În schimb Hamilton, care a câștigat MP al Malaysiei și al Bahrainului, se află pe poziția secundă deoarece în prima cursă, din Australia, nu a mai trecut linia de sosire în urma unui abandon. În aceste condiții, după ce ultimele 4 sezoane au fost dominate de Sebastian Vettel, anul 2014 a început cu o cursă spectaculoasă de urmărire între cei doi piloți ai Mercedes.

Cursa din Bahrain a fost una cu peripeții, astfel că la un moment dat Pastor Maldonado (Lotus-Renault), în momentul ieșrii de la boxe, a  lovit monopostul Sauber pilotat de mexicanul Esteban Gutierrez. Cu toate că monopostul mexicanului s-a răsucit în aer, aterizând în cele din urmă pe roți, Gutierrez a avut noroc de această dată și a ieșit nevătămat. Totuși a fost nevoie de intervenția safety carului pentru îndepărtarea resturilor de pe pistă.

Însă spectacolul a fost asigurat de talonarea dintre cei doi piloți, aflați în cursa pentru primul loc, Hamilton și Rosberg, respectiv între urmăritorii lor, care au luptat pentru ultima poziție a podiumului. O surpriză neplăcută pentru șeful Ferrari, Luca Di Montezemolo, prezent în tribune la MP al Bahrainului, echipa căluțului zabrat a obținut doar locurile 9 (Fernando Alonso) și 10 (Kimi Raikkonen). Sezonul trecut Ferrari a încheiat doar pe locul al doilea și nu a mai câștigat un campionat de Formula 1 din 2008, atunci când avea doi piloți pe podium, la finalul anului, Felipe Massa (locul 2) și Kimi Raikkonen (locul 3).

Următoarea cursă a sezonului 2014, Marele Premiu al Chinei, va avea loc, în 20 aprilie, la Shanghai.

 

Cele mai citite

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...

Cum să creați un sistem eficient de irigare pentru grădina dumneavoastră

Menținerea unei grădini luxuriante și sănătoase necesită o irigare adecvată, dar udatul manual al plantelor poate fi consumator de timp și o dovadă de...

Presupusul autor al atacului împotriva premierului slovac a fost acuzat de tentativă de omor cu premeditare

Poliţia l-a acuzat joi pe presupusul autor al atacului armat asupra premierului slovac, populistul Robert Fico, de "tentativă de omor cu premeditare, din răzbunare",...
Ultima oră
Pe aceeași temă