21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialHandbal feminin: HCM Baia Mare câștigă iar Cupa României, după victoria cu...

Handbal feminin: HCM Baia Mare câștigă iar Cupa României, după victoria cu HCM Roman

Cupa României la handbal feminin a fost câștigată pentru al doilea an consecutive de HCM Baia Mare, la capătul unui meci dramatic, pierdut de HCM Roman, cu scorul de 23-21, în care au fost dictate nu mai puțin de 18 eliminări.

Finala Cupei României, disputată duminică, la Târgoviște, a fost o adevărată bătălie, atât baimărencele, cât și romașcancele dorindu-și cu ardoare titlul, mai ales că pentru HCM Roman finala a fost cea mai bună performanță din istoria echipei. Cu nu mai puțin de cinci jucătoare la națională, Baia Mare, a deținut controlul pe aproape întreaga perioadă a partidei, debutând cu 5-0 în prima parte a jocului.

Romașcancele au înscris pentru prima dată abia după primul sfert de oră de joc, însă asta nu le-a împiedicat să ajungă la doar trei goluri în spatele adversarelor până la pauză. Cu toate că Romanul a fost lăsat cu 3 jucătoare mai puțin pe teren, spre finalul primei reprise, Baia Mare nu a mai reușit să înscrie niciun gol.

În repriza secundă elevele lui Florentin Pera au ratat ocazia de a reveni în joc, la scorul de 21-18 pentru adversare, când, în superioritate numerică, Horobeț ratat.

Golgheterul partidei a fost Ana Maria Iuganu (HCM Roman), în timp ce omul meciului a fost desemnat portarul naționalei, de la Baia Mare, Paula Ungureanu, care a avut nu mai puțin de 16 intervenții.

Finala mică a fost câștigată de Corona Brașov, care a învins SCM Craiova, scor 34 – 24. Baia Mare este lider și în campionat, urmată de Corona, cele două ocupând locuri de Liga Campionilor. Pe locul al treilea, romașcancele se vor califica pentru un loc în Cupa EHF. 

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă