13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJean Pădureanu, internat la spitalul Elias. El este inculpat în Dosarul Transferurilor

Jean Pădureanu, internat la spitalul Elias. El este inculpat în Dosarul Transferurilor

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, a fost internat cu afecţiuni severe la Spitalul Elias din Capitală. El suferă de probleme cardiovasculare şi de diabet, potrivit Mediafax.

Dana Safta, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Elias, declară că Jean Pădureanu a fost adus duminică la unitatea sanitară, de la aeroport, după ce a acuzat o stare de confuzie. Pădureanu este internat la Secţia neurologie.

“Iniţial s-a suspectat că ar fi avut accident vascular cerebral, dar, în urma investigaţiilor, medicii au stabilit că este vorba de un diabet sever decompensat şi o suferinţă cardiovasculară severă”, a spus dr. Dana Safta.

Jean Pădureanu a fost judecat în dosarul transferurilor de jucători, Curtea de Apel Bucureşti urmând să pronunţe marţi decizia finală în această cauză. În acelaşi dosar sunt acuzaţi Victor şi Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Mihai Stoica şi Cristian Borcea.

La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea, în cazul lui Mihai Stoica precizând că faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe cei opt oameni de fotbal, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români, efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă