6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLiga I: Corona nu şi-a depus dosarul de licenţiere. Se pregăteşte de...

Liga I: Corona nu şi-a depus dosarul de licenţiere. Se pregăteşte de retrogradare

Corona Braşov încă nu şi-a depus dosarul de licenţierea pentru sezonul 2014/2015 al Ligii I, termenul limită fiind 31 martie. Braşovenii nu vor mai putea evolua în primul eşalon de sezonul viitor, indiferent de rezultate.

Corona Braşov este situată pe ultimul loc al clasamentului, iar şansele de a scăpa de la retrogradare sunt apropiate de zero în acest moment. Cea de a doua echipă a Braşovului ar trebui să câştige minimum 14 puncte în următoarele confruntări pentru a putea spera la un loc deasupra zonei de retrogradare. Cum din această ediţie a campionatului au mai rămas doar 9 etape, acest lucru era puţin probabil, astfel că echipa va fi retrogradată la finalul sezonului, cel mai probabil atât pe cale sportivă, cât şi în urma procesului de licenţiere.

Nici cealaltă echipă de sub Tâmpa, FC Braşov, nu are şanse mari la rămânerea în primul eşalon, situându-se cu un loc sub linia de retrogradare.

Citeşte şi Liga I, clasament şi rezultate etapa a XXV-a: Steaua demolează Botoşaniul

Alături de Corona alte trei echipe, din Liga a II-a, cu şanse la promovare, nu şi-au depus dosarul, acestea fiind Unirea Slobozia, ACS Berceni şi SC Bacău. Procesul de licenţiere se va încheia pe data de 2 mai, pentru cluburile din pimul eşalon, respectiv 16 mai, penrtru cele din Liga a II-a. Ele mai au totuşi posibilitatea de a face recurs la TAS, din Elveţia.

În condiţiile în care procesul de licenţiere nu va suferi nicio modificare, după a declarat şeful FRF Răzvan Burleanu, mai multe echipe, atât din prima ligă, cât şi din al doilea eşalon ar putea să nu primească undă verde pentru sezonului 2014/2015 al Ligii I.

În ultima zi pentru depunerea dosarelor s-a înscris şi FC Rapid, clubul primind, vineri, din partea judecătorilor, aprobarea planului de reorganizare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă