15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLiga I. Prima înfrângere pentru Steaua în acest sezon. Urmează cinci etape...

Liga I. Prima înfrângere pentru Steaua în acest sezon. Urmează cinci etape de foc

 

Steaua este foarte aproape de cel de-al 25-lea titlu din istoria sa, însă rezultatele din etapa a XVII-a au mai slăbit avansul consistent al campioanei în fața giurgiuvenilor de la Astra. Învinsă în Ghencea de FC Vaslui, scor 0-1, Steaua a cedat teren în fața Astrei, iar matematic ar putea deveni campioană abia peste 5 etape.

Meciul cu vasluienii a fost un duș cu apă rece pentru elevii lui Reghe­campf, iar, după cum declara Gardoș la finalul partidei, steliștii “revin și ei cu picioarele pe pământ”. Înaintea returului din Cupa României, disputat joi, împotriva lui Dinamo, Steaua a neglijat un adversar care mereu și-a demonstrat potențialul foarte mare, FC Vaslui.

Steaua a înregistrat în Ghencea prima înfrângere din acest sezon, având alte opt remize și în rest doar victorii. Cu toate că își dorea să încheie campionatul neînvins, Reghecampf s-a văzut pus la colț de o echipă care a făcut bine faza defensivă și nu a uitat nici să pună în pericol poarta lui Niță. Fără Tătărușanu în poartă, dar și cu alte soluții pe postul ocupat de regulă de Szukala, steliștii nu au mai avut aceeași siguranță în defensivă și au încasat unicul gol al partidei în minutul 85, când Temwanjera a prins un șut pe poartă, din 7 metri, după o pasă bună a lui Antal, venită de pe partea dreaptă. Astra, dintr-o veritabilă ocupantă a locului 2, poate acum spera din nou la titlu, după ce giurgiuvenii au învins în acest week-end Concordia, scor 1-0, și s-au apropiat la 6 puncte de lider. Partida a fost rezolvată chiar de către cei doi renegați, Alibec și Budescu, jucători despre care Niculae, patronul formației Astra, declara că nu-i mai vede făcând parte din lot și sezonul viitor.

Veștile proaste nu se opresc aici pentru echipa lui Reghecampf, având în vedere că în etapa următoare, contra Viitorului, Steaua nu se va putea baza pe trei jucători suspendați în urma cumulului de cartonașe galbene: Gardoș, Piovaccari și Tănase. De remarcat este faptul că înaintea meciului pierdut cu Vasluiul ultima înfrângere a steliștilor data din 19 mai 2013, când au pierdut tot cu FC Viitorul, în Ghencea, scor 2-5.

Echipa patronată de Gică Hagi este motivată să obțină un rezultat bun împotriva Stelei, având în vedere că își joacă ultimele șanse pentru a evita retrogradarea. În prezent, ocupantă a penultimului loc, Viitorul mai are un singur meci până la confruntarea cu Steaua, vizita celor de la FC Brașov de azi, de la ora 19.00.

Steaua, campioană peste 5 etape, Astra și Petrolul reînvie

Steaua are, matematic, șanse să câștige titlul peste 5 etape, asta în condițiile în care își va păstra avansul de șase puncte în fața locului doi. În total, au mai rămas 7 etape din actual ediție a campionatului, iar cele trei rivale din top vor avea câteva meciuri extrem de dificile.

Dacă Reghecampf se poate baza pe cel mai valoros lot din Liga I, Răzvan Lucescu (Petrolul) sau Florin Marin (Astra) nu au parte de același lux. Pentru Astra cartea câștigătoare ar putea fi revenirea lui Budescu, jucătorul care a făcut diferența în partida cu Chiajna. Exclus din lot după meciul cu Pandurii, când a înjurat propriii suporteri, Budescu a fost o absență resimțită din plin de giurgiuveni, echipa remizând în următoarele două meciuri cu Petrolul și Oțelul.

De asemenea, Alibec, un jucător care până acum nu s-a ridicat la așteptările pe care patronul le avea de la el, a fost decisiva în partida cu Chiajna, el înscriind unicul gol al partidei după o pasă primită de la Budescu.

Aflată în coasta Astrei, la 4 puncte distanță, echipa Petrolului a câștigat cu ușurință meciul cu Gaz Metan, scor 2-0. Victoria este una importantă pentru Răzvan Lucescu, noul antrenor al ploieștenilor având 5 remize consecutive în campionat de când l-a înlocuit pe banca tehnică pe Cosmin Contra, plecat la Getafe (Spania). Având în vedere rezultatele directe mai bune în cele două întâlniri cu Astra, în cazul în care va elimina avansul giurgiuvenilor, Petrolul ar putea urca pe locul al doilea.

În aceste condiții, lupta la titlu rămâne în continuare între Steaua și Astra, următoarele cinci meciuri fiind unele de foc pentru cele două echipe, steliștii fiind nevoiți să-și apere avansul de puncte, în timp ce giurgiuvenii vor încerca să-l reducă.

Dintre următoarele meciuri, mai dificile ar putea fi pentru steliști cel cu Viitorul, din următoarea etapă, respectiv cel cu Pandurii, de peste 5 etape. În schimb, Astra va avea doar meciuri dificile, în etapa următoare întâlnind echipa Dinamo, după care vor ­urma: CFR Cluj, Gaz Metan, ­Săgeata și FC Botoșani.

Clasament Liga I: Steaua (62 puncte), Astra (56 pct.), Petrolul (52 pct.)   

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă