10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMARATONUL NISIPULUI și-a desemnat câștigătorii

MARATONUL NISIPULUI și-a desemnat câștigătorii

Plaja din Mamaia a adunat aproape 200 de participanţi din România, Japonia, Coreea de Sud, SUA, Irlanda, Portugalia, la singurul eveniment sportiv din Europa, organizat în întregime pe nisip.

Startul în prima edi­ție a Maratonului Nisipului a fost dat duminică de multiplul campion internaţional la atletism Ilie Floroiu, pe plaja din Mamaia. Vremea ploioasă nu i-a oprit pe participanţi din alergare, s-au înscris aproape 200 de persoane. Printre ei, și sportivi din alte țări: din Coreea de Sud au fost 16 participanţi, o participantă a venit tocmai din Japonia, iar competiţia s-a bucurat şi de prezenţa unui portughez, unui american şi unui irlandez, care la origine este român. Jae Eun şi Mi Hyun Kim sunt din Coreea de Sud şi lucrează în cadrul Şantierului Naval Mangalia. Jae are 22 de ani, iar mama sa 42 şi s-au îns­cris amândouă la una dintre cursele maratonului. “Pe noi sportul ne relaxează, este minte sănătoasă în corp sănătos. Îmi plac foarte mult plajele voastre, îmi plac oamenii de aici, pentru că sunt foarte deschişi şi ospitalieri. Sportul este parte din viaţa mea şi m-am decis să-mi depăşesc limitele la acest prim maraton la care particip, alături de mama”, spune Jae Eun.

Gheorghe Romaşcanu este pompier în cadrul ISU Dobrogea şi s-a înscris la cursa de 10 kilometri, unde a câştigat locul secund: “Sportul pentru mine înseamnă sănătate, vigoare, am 48 de ani şi nu mă las. Sunt alături de Sanasport de aproximativ un an, însă mai am campionate naţionale, europene şi mondiale la care am participat. Unul dintre cele mai frumoase momente este când am ieşit campion mondial la New York acum 3 ani”, a precizat Gheorghe Romaşcanu.

 

Hyroko Ogawa, singura femeie care a terminat cursa

Cursa de 10 kilometri la categoria băieţi a fost câştigată de Cristian Bornaz, care a înregistrat un timp excelent: 41 de minute, 42 de secunde. Locul II a fost ocupat de Gheorghe Romaşcanu, iar locul III de Mihai Anton. În cadrul cursei de 10 kilometri fete Elena Urîtu a păşit pe prima treaptă a podiumului cu un timp de 48 de minute, 50 de secunde, locul II a fost obţinut de Maria Niţă, iar locul III de Simona Nour. Semi-maratonul categoria fete a fost câştigat de Diana Vlad, care a terminat cursa în doar o oră, 54 de minute şi 4 secunde. Andreea Marinescu a ieşit pe locul II, iar Mihaela Biclea a fost ocupanta locului III. Nicolaie Buceanu este cel care a ocupat locul I la semi-maraton categoria băieţi, cu o performanţă de 1 oră, 23 de minute şi 9 secunde. Paul Nuţu s-a situat pe locul II, iar Alexandru Pop a fost câştigătorul locului III. Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Szomyu Florin a câştigat maratonul, în 2 ore, 52 de minute, 6 secunde. Pe locul II s-a situat Vasile Tilibaşa, iar Gabriel Iovan a ieşit pe locul III. Hyroko Ogawa din Japonia a câştigat maratonul la categoria fete, în 3 ore, 51 de minute și 46 de secunde. Ea este, de altfel, şi singura înscrisă la categoria fete maraton, care a finalizat cursa.

Competiția sportivă s-a adresat atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță care au avut posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: proba de maraton individual pe distanța de 42,195 km, proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 km, cursa individuală pe distanța de 10 km și cursa populară pe distanța de 5 km.

VIITOR. Pe harta mondială

„Ne bucurăm că am reuşit să înscriem oraşul Constanţa pe harta internaţională a maratoanelor, cu acest eveniment sportiv organizat integral pe nisip. Mulţumim participanţilor pentru încrederea acordată la prima ediţie. Pe viitor ne dorim ca această competiţie să crească de la an la an şi să concurăm, de la egal la egal, cu prestigioase maratoane organizate pe plan mondial. Anul acesta am avut un număr total de 180 de participanţi”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sanasport.

Cel mai inedit maraton din Europa a avut loc pe plaja din Mamaia. (sursa foto: Adora Studio – www.adora-studio.ro)

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
Ultima oră
Pe aceeași temă