20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNăstase-Țiriac Trophy: Rosol își apără titlul, azi, în fața lui Dimitrov

Năstase-Țiriac Trophy: Rosol își apără titlul, azi, în fața lui Dimitrov

Turneul BRD Năstase-Țiriac Trophy, din categoria ATP 250, se încheie azi cu meciurile din finalele de simplu, acolo unde luptă câștigătorul de anul trecut Lukas Rosol și bulgarul Grigor Dimitrov, respectiv cea de la dublu unde Tecău va încerca să câștige al treilea titlu consecutiv pe zgura de la București.

Finala de simplu se anunță una pe viață și pe moarte, campionul en-titre, cehul Lukas Rosol, încercând să-și apere titlul în fața tenismenului din țara vecină, Grigor Dimitrov, cap de serie numărul 1 și unul dintre jucătorii cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii doi ani.

Rosol, în prezent locul 43 ATP, a trecut în semifinale de olandezul Robin Haase cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, într-o partidă în care cehul a avut un debut mai greoi. Celălalt finalist, Dimitrov, numărul 16 mondial, care s-a situat chiar cu două locuri mai sus, luna aceasta, nu a jucat nici măcar un set în semifinale. Francezul Gael Monfils a abandonat, din cauza unei accidentări, la scorul de 5-1 pentru bulgar, după doar 15 minute de joc.

În vârstă de doar 22 de ani, Dimitrov este cunoscut deja publicului de la turneul bucureștean, el participând prima dată în ediția din 2012, când încă nu era la fel de bine clasat și pierdea în primul tur. Dimitrov a mai câștigat două titluri în carieră, la Acapulco (2014) și Stockholm (2013).

Cu toate că Dimitrov este favorit în finala de azi, Rosol a doborât în tururile inferioare ale competiției adversari mult mai dificili decât ai bulgarului, cum ar fi Gilles Simon, de trei ori campion la București și fost număr 6 mondial.

Evoluția lui Lukas Rosol: Haase (semifinală 3-6, 6-3, 6-2), Gilles Simon (sferturi 7-6(2), 6-2), Jarkko Nieminen (turul 2 6-2, 6-4), Filippo Volandri (turul 1 6-1, 7-6(6).

Evoluția lui Grigor Dimitrov: Gael Monfils (5-1 retras), Sergiy Stakhovsky (6-3, 6-4), Jiry Vesely (7-6(5), 6-2), BYE (turul 1 nu a jucat).

Programul zilei la openul de la București: Horia Tecău/Julien Rojer – Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (finala de dublu, ora 12.30), Dimitrov – Rosol (finala de la simplu, ora 15.00).

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă