13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialOle Einar Bjoerndalen, sportivul cele mai multe medalii din istoria JO de...

Ole Einar Bjoerndalen, sportivul cele mai multe medalii din istoria JO de iarnă

Biatlonistul Ole Einar Bjoerdalen a devenit, miercuri, la 40 de ani, după proba de ştafetă mixtă, câştigată de reprezentativa Norvegiei, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, cu 13 trofee, informează Mediafax.

Bjoerndalen l-a depăşit astfel pe compatriotul său, fondistul Bjoern Daehlie în fruntea clasamentului, cei doi având câte 12 medalii câştigate la Jocurile Olimpice.

Ole Einar Bjoerndalen a obţinut în cursa de miercuri cea de-a opta medalie de aur, care li se adugă celor patru de argint şi una de bronz.

El a făcut echipă cu Tora Berger, Tiril Eckhoff şi Emil Hegle Svendsen. Ştafeta norvegiană a fost cronometrată cu timpul de o oră, nouă minute şi 17 secunde.

Medalia de argint a fost obţinută de echipa Cehiei (Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup şi Ondrej Moravec), care a avut o întârziere de 32,6 secunde.

Medalia de bronz a fost câştigată de echipa Italiei (Dorothea Wierer, Karin Oberhofer, Dominik Windisch şi Lukas Hofer), care a ajuns cu 58,2 secunde mai târziu.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă