17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele clubului Fenerbahce a fost condamnat la închisoare cu executare

Președintele clubului Fenerbahce a fost condamnat la închisoare cu executare

Aziz Yildirim, președintele clubului turc Fenerbahce Istanbul, a fost condamnat definitiv la şase ani şi trei luni de închisoare în dosarul meciurilor aranjate din Turcia. Inclusiv forul european, UEFA, s-a implicat în acest caz, excluzând Fenerbahce pentru un an, în 2011/2012 din competițiile europene.

După sancțiunea primită în 2011, clubul de la Istanbul a mai primit anul acesta o nouă interdicție din partea UEFA, tot în același dosar al meciurilor trucate, astfel că Fenerbahce nu a mai participat în competițiile europene în acest sezon, interdicție fiind menținută și pentru următorul sezon. În cazul în care vor apărea noi nereguli, clubul va mai primi un al treilea an de interdicție.

Curtea supremă l-a condamnat definitiv pe Yildirim, în vârstă de 61 de ani, el urmând să revină în închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa, după ce fusese eliberat anterior, potrivit Mediafax.

În iulie 2012, oficialul a fost condamnat de prima instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare pentru că a condus un grup infracţional şi la trei ani şi nouă luni pentru implicarea sa în meciuri aranjate. Curtea supremă confirmase în ianuarie acest verdict. Yildirim a cerut rejudecarea, susţinând că procesul a fost unul "politic", dar apelul său a fost respins.

În afara lui, aproape o sută de persoane au fost condamnate în cadrul acestui dosar fără precedent, care a bulversat fotbalul din Turcia. Echipa Fenerbahce a foste exclusă din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor.

Fost jucător profesionist, Aziz Yildirim a preluat conducerea clubului din partea asiatică a Istanbulului în 1998, fiind reales în noiembrie 2013 în funcţia de preşedinte, în ciuda acestui scandal.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă