13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialRăzvan Lucescu este noul antrenor al FC Petrolul

Răzvan Lucescu este noul antrenor al FC Petrolul

Răzvan Lucescu, fost selecţioner al naţionalei României, a fost numit, azi, în funcţia de antrenor al echipei Petrolul. El a semnat un contract valabil până în vara lui 2015 cu gruparea prahoveană.

“În vârstă de 45 de ani, Lucescu jr. revine în fotbalul românesc după ce ultima dată a antrenat pe El-Jaish, în Qatar, FC Petrolul fiind a treia formaţie din Liga I pe care o pregăteşte, după FC Braşov şi Rapid Bucureşti, la ambele având câte două mandate.

Cu o experienţă de peste un deceniu în cariera de antrenor, Răzvan Lucescu are în palmares două Cupe ale României, câştigate cu Rapid (2006 şi 2007), şi un sfert de finală în Cupa UEFA, tot pe vremea când se găsea la timona giuleştenilor”, anunţă Petrolul pe siteul oficial.

Lucescu a fost prezentat oficial, miercuri urmând să îi cunoască pe noii săi elevi şi să conducă primul antrenament.

Lucescu îl înlocuieşte pe Cosmin Contra, care şi-a reziliat, ieri, contractul cu Petrolul, acesta preluând conducerea tehnică a echipei Getafe, devenind astfel primul antrenor român din Primera Division.

Petrolul ar putea avea parte de câteva schimbări la nivelul sistemului de joc, fiind cunscut faptul că, spre deosebire de Contra, un antrenor care îşi arunca echipa în atacat, expunându-se unor riscuri, Răzvan este adeptul unui joc mai prudent, în care apărarea poate reprezenta şi ea un factor esenţial în obţinerea victoriei.

Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă