12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSăgeata vizează doar victoria la Galaţi

Săgeata vizează doar victoria la Galaţi

Retrogradarea iminentă a formaţiei Sporting Club Vaslui şi, implicit, micşorarea numărului de locuri care duc în eşalonul secund nu au schimbat statutul partidei dintre Oţelul şi Săgeata.

„Mergem la Galaţi să câştigăm toate cele trei puncte şi am încredere că vom reuşi acest lucru”, a decretat ieri Cătălin Anghel, iar optimismul tehnicianului năvodărean pare unul argumentat, în condiţiile în care jocul Săgeţii a fost unanim apreciat de specialişti şi adversari. „Partida cu Petrolul s-a jucat în condiţii speciale, cu absolut toţi jucătorii acuzând o stare gripală şi cu patru în stare foarte gravă (Filip, Dulee, Muzac şi Lopez – n.r.), astfel că am fost nevoiţi să improvizăm pe partea dreaptă şi să riscăm mult la mijloc. N-am mai avut agresivitatea din alte partide, iar asta m-a nemulţumit, dar am acceptat scuza bolii. La acest meci nu va mai fi însă nici o scuză, iar dacă nu câştigăm la Galaţi putem spune că şansele noastre de salvare scad dramatic”, a mai punctat antrenorul.

De fapt, partida de la Galaţi este văzută ca un derby al supravieţuirii de către ambele grupări. Cu un program care îi permite să-şi joace singură şansele, formaţia constănţeană are nevoie ca de aer de cele trei puncte, chiar dacă ultimele veşti de la LPF indică locul 15 drept unul care va asigura prezenţa în primul eşalon şi la anul, SC Vaslui fiind prima pe lista echipelor care nu vor primi licenţa, iar o răsturnare de situaţie pare aproape imposibilă. „Este normal să ne uităm şi la situaţia altor echipe. Nu vreau să fiu judecat, dar cine nu admite că se gândeşte şi la o salvare prin intermediul licenţei, vă spun eu că este fals. Dorim să ne salvăm prin joc, mai ales că suntem apreciaţi şi eu cred că am un grup de jucători foarte talentaţi, dar nu vom spune pas unei posibile salvări de la retrogradare pe criterii economice. Acesta este fotbalul modern şi acestea sunt regulile”, a mai precizat Anghel.

Din păcate, partida cu Oţelul va fi prilej de noi „experimente”, după ce doi jucători au declarat deja forfeit, iar un al treilea are şanse minime să fie în teren. Astfel, Borja Navarro a încheiat sezonul după ce a suferit o accidentare foarte gravă la genunchi (smulgere de ligamente), iar Mihai Roman – o recidivă a unei rupturi musculare suferite în tur. De asemenea, Guerra are şanse minime să joace, majoritatea componenţilor lotului Săgeţii fiind monitorizaţi de către personalul medical din cauza afecţiunii care a făcut ravagii săptămâna trecută.

OPINIE. „Nu vom retrograda“

David Fonsi Lopez, al doilea jucător iberic din istoria Săgeţii, a surprins ieri prin calitatea limbii române pe care o vorbeşte, mijlocaşul reprofilat fundaş recunoscând franc nu doar că diferenţele între România şi Spania sunt destul de clare, ci şi că echipa la care evoluează s-ar descurca onorabil doar în Liga a doua din Spania. „Nu vom retrograda, pentru că suntem valoroşi şi chiar putem bate pe oricine. Eu unul sunt sigur că ne vom salva pe teren pentru că ne pregătim bine şi jucăm din ce în ce mai bine. Săgeata nu ar avea valoare de Primera, dar sigur ne-am descurca onorabil în Segunda, diferenţele de filozofie şi mentalitate fiind destul de mari la acest moment”, a explicat Lopez.

Conducerea Săgeții Năvodari spune că victoria este obligatorie

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă