21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialȘOC în Liga Campionilor: Barcelona, eliminată de Atletico Madrid. Messi, ZERO!

ȘOC în Liga Campionilor: Barcelona, eliminată de Atletico Madrid. Messi, ZERO!

Elevii lui Diego Simeone au scris istorie aseară, după ce Atletico a eliminat Barcelona din Liga Campionilor, în sferturile de finală. După ce în tur meciul s-a încheiat 1-1, la Madrid, Atletico a reușit să treacă la limită de catalani, scor 1-0. Cu golul înscris de Koke, Atletico ajunge după 40 de ani, din nou, în semifinalele Ligii Campionilor.

Atletico a făcut un meci mare pe Vicente Calderon, iar în lipsa unui Messi de zile mari, elevii lui Simeone nu au întâmpinat mari dificultăți în a elimina Barcelona. Messi a reușit să facă poate cel mai prost meci pe care l-a jucat vreodată în Liga Campionilor, el alergând cu doar puțin mai mult decât portarul catalanilor. Nici Messi, nici Neymar nu au impresionat cu nimic. 

Dacă publicul românesc a avut deja parte de un preambul la meciul slab făcut de Messi aseară, când în amicalul România – Argentina starul a fost de nerecunoscut pe teren, pentru spanioli, meciul de miercuri a fost un adevărat șoc. Atletico a dominat-o pe Barcelona la toate capitolele: posesie, șuturi pe poartă, pase reușite. 

Unicul gol al partidei a venit foarte devreme, în minutul 5, când Koke a trimis în plasa porții lui Courtois. Dacă alte dăți la acest scor, monstrul din Barcelona s-ar fi trezit și ar fi măturat terenul advers, aseară Atletico s-a dovedit a fi o nucă prea tare de spart. Tata Martino nu a avut nicio soluție, iar scorul a rămas neatins până la final. 

Bayern – Manchester United 3-1

Scorul înregistrat în Germania nu reflectă situația din teren pe întreaga durata a meciului. Nemții au devenit cu adevărat o forță de nestăvilit abia după ce englezii au deschis scorul, în minutul 58, prin Evra. Bucuria fanilor englezi nu a ținut nici măcar două minute, deoarece Mandzukici e egalat imediat pentru Bayern. Din acel moment partida a scăpat de sub control pentru elevii lui Moyes. 

Au urmat golurile lui  Muller, '68 şi Robben, '76, astfel că în nici 20 de minute Bayern a rezolvat partida. Emoții foarte mari nu au mai avut nemții la propria poartă, iar Bayern a arătat din nou de ce este campioană en-titre. 

Dacă a fost meritul lui Guardiola sau a elevilor săi, rămâne de văzut în meciurile viitoare, însă un lucru este cert: fără căpitanul Guardiola, vaporul Barcelonei s-a scufundat aseară fără a reuși prea multe manevre de evitare a dezastrului. 

În acest condiții cele mai așteptate și mai interesante meciuri ar fi întâlnirile dintre echipa lui Mourinho și cea a lui Guardiola, o eventuală bătălie între cei doi, fiind un adevărat festin pentru fanii fotbalului. 

Tragerile la sorți pentru semifinalele Ligii Campionilor vor avea loc mâine, singurele echipe rămas în competiție fiind: Bayern Munchen, Atletico Madrid, Real Madrid și Chelsea Londra.

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă