21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSteaua-Dinamo: 1-1, seara orgoliilor rănite în Ghencea

Steaua-Dinamo: 1-1, seara orgoliilor rănite în Ghencea

Ultimul episod al nesfârşitului serial Derby de România s-a încheiat cu un 1-1, care cântăreşte diferit pentru fiecare echipă în parte. Pentru Steaua a fost o seară a orgoliilor rănite, egalul echivalând cu o înfrângere, în timp ce pentru Dinamo a fost un pas înainte, un rezultat cam cât o victorie.

Steaua a înregistrat o serie de cinci victorii consecutive împotriva lui Dinamo, cel mai mare scor fiind de 3-1, însă sâmbătă seară, în cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, dinamoviştii au pus capăt acestui record negativ, fiind foarte aproape să câştige meciul. Rezultatul partidei este cu atât mai surprinzător cu cât Steaua a evoluat în Ghencea, în faţa a circa 25.000 de suporteri care au făcut spectacol în tribune şi care se aşteptau la o seară magică din partea echipei favorite. În plus dezechilibrul de valoare între cele două echipe a dus la cote-record ale caselor de pariuri. Astfel s-a ajuns ca o victorie a lui Dinamo să fie cotată cu 10.00.

Deznodământul partidei a arătat ceva cu totul diferit, Reghecampf primind lovitură după lovitură. Nimic nu i-a ieşit tehnicianului, în timp ce pentru rivalul său, Flavius Stoican, mai bine de atât nu se putea. Dinamo a intrat în teren pentru a obţine maximum un egal, deşi era unul nesperat înainte de startul partidei. Cu toate acestea scorul de 0-0 la pauză ­le-a dat curaj tinerilor lui Stoican, care în ciuda lipsei de experienţă au ajuns la un moment dat să facă instrucţie cu mult mai valoroasa echipă rivală. Penaltiul din minutul 57 a fost unul acordat fără nici un dubiu, însă execuţia cu sânge rece a lui Grigore, o scăriţă, a fost aproape de o interceptare. Tătăruşanu a prins mingea, însă în interiorul porţii. De atunci şi până la final echipa dominatoare a fost Dinamo, doar că echipa lui Stoican nu a putut ţine de scor, ceea ce s-a întâmplat şi în meciul anterior cu Viitorul. De această dată nu a mai pierdut cu 1-2, ci a fost doar egalată, în minutul 89, după o execuţie prin care Keşeru şi-a arătat clasa. Golul egalizator a fost şi primul înscris de Keşeru în tricoul Stelei.

Citeşti şi LIVETEXT Steaua – Dinamo: 1-1 Derby de România cu rezultat SURPRIZĂ

De la 3-0, la un umil 1-1

Steaua, marea favorită a întâlnirii, a intrat mult prea încrezătoare în teren, iar faptul că Dinamo chiar a jucat fotbal, desigur la nivelul unui meci în care ambele echipe au greşit foarte mult, i-a încurcat socotelile lui Reghecampf. Cele mai multe pronosticuri dădeau ca sigură o victorie a Stelei cu cel puţin 2-3 goluri diferenţă, în timp ce o victorie dinamovistă era considerată de domeniul fantasticului. Nu mult i-a lipsit lui Dinamo să câştige partida.

Unele semne cum că nu avea să fie un derby cu multe goluri existau deja. Primele trei meciuri ale Stelei de după pauza de iarnă, din Liga I, restanţa cu Chiajna, respectiv partidele din retur tot cu Chiajna, respectiv U. Cluj, au fost unele în care practic steliştii nu au avut adversar, astfel că victoria radicală în toate trei partidele era de aşteptat. Însă Dinamo nu e Chiajna, iar asta au spus-o înaintea derbiului mai mulţi oameni de fotbal. Totuşi avertizarea a fost luată în râs de Reghecampf, care ajunsese la un moment dat să declare că Dinamo nu înseamnă nimic. Sfârşitul partidei a adus în faţa camerelor de filmat un Reghecampf diferit, resemnat, care a trebuit să se recunoască învins şi şi-a felicitat adversarii.

Singurul lucru care i-a ieşit antrenorului stelist a fost introducerea lui Keşeru pe teren, care în cele din urmă a şi marcat. În rest, mai ales că episodul golului a fost unul izolat, la fel ca şi momentul de sclipire a lui Tănase când a trimis în bară, meciul steliştilor a fost un total fiasco. Sânmărtean a demonstrat în continuare că este un jucător în care se poate construi echipa, însă Steaua a fost deficitară în atac, acolo unde nici măcar introducerea lui Piovaccari nu a schimbat mare lucru.

De partea cealaltă, Dinamo este încă o echipă în formare, o echipă tânără, care greşeşte destul de mult şi nu este capabilă să ţină de un scor. Cel mai periculos atacant al echipei, Ţucudean, acompaniat, destul de rar în derby, de Rotariu, nu este suficient pentru a învinge o defensivă precum cea a Stelei, astfel că lipsa de goluri multe în meciul Steaua – Dinamo a fost una destul de predictibilă.

Ceea ce se va întâmpla mai departe va fi cel mai probabil o schimbare de atitudine la jucătorii dinamovişti, o dată cu acest egal ei crescând foarte mult şi căpătând încredere în forţele proprii. Dinamo va forţa până la finalul campionatului accederea în primele trei-patru locuri, care ar putea asigura un loc de Liga Europa. De asemenea Dinamo va încerca să producă surpriza în semifinalele Cupei României, când o va întâlni din nou pe Steaua, pe 27 martie şi 17 aprilie. Steaua probabil va mai avea probleme în Liga I, rezultatele dezastruoase din campania de pregătire din Spania, urmărindu-i în continuare pe stelişti.

Citeşte şi Rezultate Liga I, etapa a XXI-a: Petrolul profită de rezultatele slabe ale rivalelor

Clasament Liga I, după etapa a XXI-a: Steaua (49 puncte), Astra (45 pct.), Petrolul (44 pct.), Pandurii (35 pct.), Dinamo (33 pct.)

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă