6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialStoican: O revenire a lui Dinamo, cu 3 goluri diferență ar fi...

Stoican: O revenire a lui Dinamo, cu 3 goluri diferență ar fi un miracol

Înaintea returului din semifinalele Cupei României, Dinamo – Steaua, anternorul Flavius Stoican crede că o întoarcere a scorului de către elevii săi ar fi un adevărat miracol. În schimb Dănciulescu își dorește o victorie, chiar și dacă nu va fi una suficientă cât să îi asigure calificarea lui Dinamo.

Stoican declară, potrivit Mediafax, că din punctul său de vedere partida este una extrem de importantă. "Încercăm să facem un meci mare, sunt convins că stadionul va fi aproape plin. Faptul că după un scor în tur care nu ne onorează va veni atâta lume la stadion, ne onorează. Faptul că oamenii ne iubesc necondiţionat este un mare câştig. Ne dorim să fim la acelaşi nivel cu suporterii noştri, sunt unici. Vom încerca să câştigăm. Dacă vom reuşi să câştigăm la o diferenţă de trei goluri, atunci într-adevăr va fi o minune. Atunci putem spune că suntem ca echipă egali suporterilor noştri. Trebuie să fim calculaţi, să nu ne hazardăm, să nu ne ducem dinainte cu gândul că trebuie să marcă repede. În fotbal se pot întâmpla multe. Aşa cum noi am primit trei goluri în şapte minute, aşa putem marca trei goluri într-un interval foarte scurt. Că se va întâmpla pe final sau la început rămâne de văzut. Pentru mine important este să facem tot ce ne stă în putinţă să câştigăm acest meci", a declarat 

Tehnicianul dinamovist consideră că sfatul primit de la tatăl său, de a juca cu toţi atacanţii pe care îi are la dispoziţie, nu este neapărat o necesitate pentru a reuşi să învingă Steaua. "Nu cred că mai contează ce s-a întâmplat în campionat, pentru că într-un meci Steaua – Dinamo toţi jucătorii care intră pe teren sunt concentraţi la maxim. Şi tata mi-a zis că ar trebui să joc cu toţi atacanţii. Dar până la urmă nu contează cu câţi atacanţi voi juca, ci oamenii care intră pe teren să-şi creeze situaţii. Nu e important să marcheze un atacant, important este să marcheze unul dintre jucătorii pe care eu îi introduc pe teren. O să fie un meci în care noi vom pune presiune, vom încerca să marcăm, să avem şi şansă să marcăm, pentru că sunt convinis că vom avea ocazii. Să te încurajeze 40.000 de oameni şi să nu-ţi creezi ocazii este imposibil. În sufletul fiecărui jucător există varianta că am putea întoarce rezultatul şi eu mă gândesc la asta. Oamenii sunt realişti, nu ştiu dacă nu avem nicio şansă să ne calificăm în finală, dar sunt foarte mici", a mai spus Stoican.

"Cred că stadionul va fi plin la ora jocului", declară și directorul general al FC Dinamo, fostul fotbalist Ionel Dănciulescu. "Asta ne obligă, ne responsabilizează, mai mult, cred că băieţii sunt pregătiţi să dea tot pe teren. Nu are de ce să fie presiune, e un meci de fotbal, fotbalul trebuie să-l joci de plăcere. Pentru mine e importantă şi victoria, chiar dacă nu ne calificăm. Cred că şi suporterii ar aprecia acest lucru. Nu cred că ar fi nicio problemă dacă nu ne calificăm, dar noi sperăm până în ultima clipă. Cred în minuni, şi în ultima perioadă s-au întâmplat, Dortmund a fost la un pas de a egala Madridul la general, Valencia a întors rezultatul cu Basel. Deci minuni se pot întâmpla. Rămâne de văzut dacă va fi şi mâine. I-am văzut pe jucători concentraţi, trebuie să arate ca o echipă, aşa cum a fost de multe ori."

Partida Dinamo – Steaua, contând pentru manşa retur a semifinalei Cupei României, se va disputa, joi, pe Arena Naţională, de la ora 20.30. În tur, "roş-albaştrii" s-au impus cu scorul de 5-2.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă