8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUn meci cât un titlu pentru CVM Tomis

Un meci cât un titlu pentru CVM Tomis

Constănţenii vor ­­să-şi facă sărbă­torile mai bune şi să termine finala Diviziei A1 chiar din această seară.

Sezonul 2013-2014 din voleiul masculin românesc a ajuns la final, iar CVM Tomis Constanţa mai are de jucat un singur meci, în varianta optimistă, două sau trei în cea pesimistă. Câştigătoare cu 3-0 şi 3-2 pe propriul teren, echipa campioană ţinteşte un nou trofeu, pe care vrea să-l obţină încă din meciul de astăzi, de la Zalău, pentru a putea „rupe rândurile” înainte de Paşte.

„Vin sărbătorile şi, aşa cum toţi oamenii îşi doresc un cadou de la iepuraş, şi noi vrem unul, dar unul aurit. Trofeul pus astăzi în joc este ceea ce am dorit de-a lungul întregului an şi lucrul pentru care am luptat un sezon întreg, aşa că vom face totul pentru a-l câştiga. Nu vrem să lungim şederea în Ardeal nici măcar cu o zi, pentru că toţi avem nevoie de o vacanţă după cel mai greu sezon din istoria echipei, ca număr de meciuri şi ritmicitate a acestora. Vom bate pentru că suntem mai buni şi pentru că atunci când ne dorim ceva cu ardoare punem osul la treabă mai cu sârg. Am mare încredere că băieţii vor termina finala încă de mâine (astăzi – n.r.)”, ne-a spus Serhan Cadâr, managerul echipei campioane.

CVM este favorită certă a disputei de la Zalău și datorită rezultatelor din acest an, când a înregistrat doar patru eşecuri, două cu SCM Craiova şi câte unul cu Dinamo şi U Cluj, ultima partidă însă jucată cu juniorii. Cu Zalăul, statistica e dureroasă pentru gazdele de astăzi, din cinci meciuri, CVM reuşind cinci succese şi cedând doar trei seturi. Fără problemele medicale care au afectat calitatea jocului în primele două partide şi fără erorile neforţate din al doilea meci, CVM ar trebui să fie în autocarul de Constanţa încă de diseară, cu tot cu trofeu.

„A fost un sezon lung, care a uzat psihic şi fizic întreg lotul de jucători. Puţină lume ştie că noi am făcut eforturi fantastice să refacem toţi jucătorii incerţi înainte de primele două meciuri şi că am adus medicul naţionalei Bulgariei (una dintre cele mai importante echipe din lume – n.r.), care ne-a ajutat timp de o săptămână să-i punem pe picioare. Este meritul său că au jucat toţi, aşa cum apariţia rezervelor Massinatori şi Stanciu a fost mişcarea strălucită a lui Martin (Stoev – n.r.). Suntem un grup unit şi dispus la efort şi de aceea suntem aproape invincibili. Bineînţeles, mai sunt şi accidente, dar acestea sunt nedorite”, a completat managerul.

VIITOR. Speranţele cresc

Viitorul CVM pare deja asigurat. Dacă la juniori şi cadeţi echipa constănţeană domină ­campionatul intern, echipa de speranţe (14-15 ani) a reuşit şi ea să obţină o medalie în acest an, cea de bronz.

„Suntem extraordinar de mulţumiţi pentru că aici se schimbă mereu echipa din cauza limitărilor de vârstă. Peste doi ani, aceşti copii vor domina competiţia de cadeţi şi apoi pe cea de juniori şi proiectul nostru, prin care dorim să avem un sextet de calitate format doar din români, va fi mai aproape de finalitate”, ne-a explicat Serhan Cadâr.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă