22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Bănicioiu neagă că Belu şi Bitang ar pleca de la conducerea...

UPDATE. Bănicioiu neagă că Belu şi Bitang ar pleca de la conducerea lotului de gimnastică

UPDATE: Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a negat, luni, că Octavian Belu şi Mariana Bitang ar pleca de la conducerea lotului naţional de gimnastică.

”Eu am discutat cu cei doi antrenori ai lotului naţional şi nu este vorba de a părăsi lotul de gimnastică, este vorba de a ne angaja la un proiect mai de amploare, de reconstrucţie a gimnasticii româneşti. Este o iniţiativă a lor, nu a fost vorba în niciun moment de plecarea lor de la lot. Este vorba de altceva. De un proiect naţional pe care îl punem la cale de ceva vreme, de a atrage câţi mai mulţi juniori, tineri. În rest, evident, condiţiile au fost şi sunt grele şi noi facem tot ce putem pentru a ameliora condiţiile în care îşi desfăşoară munca”, a spus ministrul, conform B1 TV.

_ _ _ _ _

Octavian Belu şi Mariana Bitang au părăsit lotul naţional de gimnastică. Cei doi şi-au dat demisia.

Ministrul sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru B1Tv că a vorbit cu cei doi, cu puţin timp înainte să apară această ştire, şi că nu se putea problema plecării lor de la lot.

Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, ştie însă despre plecarea celor doi antrenori, potrivit presei sportive.

Şi Mariana Bitang a confirmat, pentru GSP.ro, plecarea de la Izvorani. “Da, am plecat de la lot. Eu şi Belu sîntem în discuţii cu federaţia şi ministerul pentru a stabili noi coordonate privind colaborarea pe viitor”, a spus ea.

Cei doi antrenori condiţionează întoarcerea de aprobarea unui proiect care vizează revitalizarea gimnasticii româneşti.În timpul Campionatelor Mondiale de la Anvers, de la începutul lunii octombrie, s-a vehiculat că Octavian Belu şi Mariana Bitang vor părăsi lotul olimpic. Ce părea atunci doar un zvon a devenit realitate imediat după competiţia din Belgia, potrivit Gsp.ro.

Nu este pentru prima dată când cei doi antrenori îşi dau demisia.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă