8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE Liga Campionilor: Barcelona şi PSG se alătură lui Bayern şi Atletico...

UPDATE Liga Campionilor: Barcelona şi PSG se alătură lui Bayern şi Atletico în sferturi

UPDATE: Barcelona şi PSG s-au calificat, aseară, în sferturile Ligii Campionilor după ce s-au impus şi în returul jucat în faţa propriilor fani. Patru echipe s-au calificat săptămâna aceasta în următoarea fază a competiţiei.

Barcelona a trecut aseară de Manchester City, cu scorul de 2-1, respectiv 2-0 în tur, golurile fiind înscrise în ultima parte a meciului. PSG a câştigat cu acelaşi scor în faţa nemţilor de la Leverkusen, după ce în Germania câştigau cu 4-0. Atât City, cât şi Leverkusen au evoluat cu un om în minus în a doua parte a reprizei secunde.

Rezultate miercuri

Barcelona – Manchester City 2-1 (Messi ’67, Dani Alves ’90+1 – Kompany ’89)

PSG – Bayer Leverkusen 2-1 (Marquinhos ’13, Lavezzi ’53 – Sam ‘6)

Liga Campionilor şi-a aflat deja primele echipe calificate în sferturi. Bayern a reuşit să treacă la pas de Arsenal, cu scorul general de 3-1, în timp ce Atletico Madrid a desfiinţat AC Milan, cu 5-1, după cele două manşe.

Bayern Munchen a încheiat la egalitate cea de a doua manşă în faţa propriilor suporteri, ceea ce nu a fost pe placul antrenorul Josep Guardiola, cu toate că echipa s-a calificat în sferturi. În deplasare Bayern s-a impus în faţa lui Arsenal cu 2-0. Guardiola este cunoscut pentru stilul perfecţionist, el aducând echipei unele critici chiar şi după ce Bayern s-a impus cu 6-1, în Bundesliga, în faţa celor de la Wolfsburg.

Ole, Madrid!

Atletico a făcut spectacol cu AC Milan, la Madrid, în faţa a zeci de mii de suporteri. Madrilenii au deschis scorul imediat după începutul partidei, prin starul echipei, Diego Costa, ca mai apoi să fie egalaţi de veteranul Kaka. Ceea ce a urmat a fost asemenea unui spectacol de coridă, cu toate că taurul milanez a fost luat de coarne destul de uşor. Scorul final a fost de 4-1, după ce în Italia tot Atletico s-a impus, însă cu un neconcludent 1-0.

Rezultate marţi, 11 martie

Atletico Madrid – AC Milan 4-1 (tur 1-0)

Goluri: Diego Costa ‘3, ’85, Arda Turan ’40, Raul Garcia ’70 / Kaka ’27

Bayern Munchen – Arsenal Londra 1-1 (tur 2-0)

Goluri: Schweinsteiger ’55 / Podolski ’57

Barcelona şi PSG, cu un pas în sferturi

Miercuri se dispută următoarele două meciuri din returul optimilor. În timp ce PSG este ca şi calificată, după ce în tur a învins Bayer Leverkusen cu 4-0, Barcelona îi aşteaptă pe Camp Nou pe cei de la Manchester City, pe care i-a învins în Anglia cu 2-0. Cu toate că avantajul de pe tabelă este clar de partea catalanilor, scorul de 2-0 a fost întotdeauna unul periculos, mai ales la acest nivel. Chiar şi Barcelona elimina anul trecut Milanul pe Camp Nou, după ce în Italia pierduse cu 2-0.

FC Barcelona – Manchester City, ora 21.45 (tur 2-0)

Paris Saint-Germain – Bayer Leverkusen, ora 21.45 (tur 4-0)

Săptmămâna viitoare se vor afla ultimele patru echipe calificate în sferturi, în urma partidelor: Chelsea – Galatasaray (tur 1-1), Real Madrid – Schalke 04 (tur 6-1), Borussia Dortmund – Zenit (tur 4-2), Manchester United – Olympiakos (tur 0-2)

Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc la 21 martie, de la ora 13.00, la Nyon.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă