8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin: Toţi sportivii se vor simţi bine la Soci, indiferent de...

Vladimir Putin: Toţi sportivii se vor simţi bine la Soci, indiferent de orientarea sexuală

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dar asigurări, luni, că toţi sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se vor simţi bine, indiferent de orientarea sexuală, transmite Mediafax.

”Vom face totul pentru ca sportivii, spectatorii şi vizitatorii să se simtă bine la Jocurile Olimpice de la Soci, indiferent de naţionalitate, apartenenţă etnică sau orientare sexuală”, a spus Putin la televiziunea rusă.

Mai multe organizaţii neguvernamentale şi activişti pentru apărarea drepturilor homosexualilor au cerut ca Rusia să nu organizeze Jocurile Olimpice din 2014, în semn de protest faţă de o lege controversată, prin care este pedepsit orice act de ”’propagandă’” homosexuală în faţa minorilor, un text considerat drept discriminatoriu de către apărătorii drepturilor omului.

La mijlocul lunii octombrie, 15 sportivi nord-americani şi europeni, printre care şi fostul tenisman Andy Roddick, i-au cerut noului preşedinte al CIO, Thomas Bach, să ia poziţie faţă de aceste măsuri.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se vor disputa în 2014, în perioada 7-23 februarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă