11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleFood300 de miliarde de euro, prețul plătit de Letonia sub ocupația sovietică

300 de miliarde de euro, prețul plătit de Letonia sub ocupația sovietică

Autorităţile de la Riga au declarat vineri că ocupaţia sovietică a cauzat Letoniei daune în valoare de 300 miliarde de euro, relatează portalul Baltic Newws Network (BNN).

Printre daunele estimate de autorităţi se numără şi cele provocate de "recrutarea ilegală în armata sovietică, fapt ce a dus la rănirea şi moartea cetăţenilor letoni", a declarat Ruta Pazder, membru al Comisiei speciale pentru calcularea daunelor provocate de ocupaţia sovietică.

"Dacă un criminal nu-şi recunoaşte crimele, asta nu înseamnă că societatea va uita de ele. Este foarte important să informăm comunitatea internaţională şi cetăţenii noştri despre pagubele aduse Letoniei de ocupaţia societică", a subliniat Edvins Schnoor, un alt membru al comisiei speciale şi doctor în ştiinte istorice.

Potrivit Pazder, Guvernul leton a alocat 35.000 de euro pentru activitatea comisiei în 2014, iar în anul viitor va oferi 50.000 de euro.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă