18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAtletismFOTO & VIDEO. Cum a ajuns Hitler la putere în urmă cu...

FOTO & VIDEO. Cum a ajuns Hitler la putere în urmă cu 80 de ani. Vezi imagini INEDITE

O serie de fotografii rare şi două înregistrări video, care îl înfăţişează pe dictatorul Adolf Hitler, au fost publicate recent de site-ul British Pathe.

Fotografiile fac parte dintr-o galerie online şi surprind ziua în care Adolf Hitler a luat frâiele Germaniei în mâini, adică exact acum 80 de ani, pe data de 30 ianuarie.

Pe 30 ianuarie 1933, Adolf Hitler, cel care avea să devină unul dintre cei mai mari tirani ai istoriei, a fost numit cancelar al Germaniei.

Fotografiile îl surprind nu doar pe Hitler, ci şi pe acoliţii săi, inclusv pe Hermann Göring, care tocmai fusese numit Ministru de Interne pentru Prusia.

Imaginile publicate de British Pathe surprind prima zi din ceea ce urma să fie unul din cele mai crunte regimuri din istorie.

Hitler  a fost numit cancelar de către mareşalul Paul von Hindenburg, după ce, în urma a trei scrutine, nu s-a putut forma un guvern majoritar.

Von Hindenburg l-a numit cancelar în urma presiunilor venite din partea politicienilor, a industriaşilor şi a oamenilor de afaceri.

Hitler a rămas în istorie pentru axiomele ideologice ale nazismului: superioritatea rasială ariană şi antisemitism.

Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă