13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportAtletismFOTO: 20 de lucruri pe care nu le ştiai despre Primul Război...

FOTO: 20 de lucruri pe care nu le ştiai despre Primul Război Mondial

Primul Război Mondial, unul dintre cele mai devastatoare conflicte din istoria umanităţii, a pregătit scena pentru confruntările secolului XX, printre care s-a aflat şi cel de-Al Doilea Război Mondial, în care şi-au pierdut viaţa peste 60 de milioane de oameni.

Citeşte şi: FOTO incredibile şi ŞOCANTE: Cum arăta lumea după cel de-Al Doilea RĂZBOI MONDIAL

Peste nouă milioane de oameni au fost ucişi pe câmpurile de luptă, iar 5% dintre aceştia au fost civili. În timpul Primului Război Mondial au loc primele bombardamente aeriene din istorie.

Citeşte şi: FOTO din al Doilea Război Mondial: Cum a fost invadată URSS de către GERMANIA nazistă

Totodată, prima conflagraţie mondială a însemnat şi încetarea definitivă a absolutismului monarhic în Europa. Primul Război Mondial a dus la destrămarea a patru mari imperii: Rus, German, Otoman şi Austro-Ungar, iar după război a apărut URSS, care avea să se destrame abia în 1991.

Citeşte şi: FOTO din al Doilea Război Mondial: Cum i-au învins americanii pe japonezi în Pacific

În est, căderea Imperiului Otoman a dus spre democraţia modernă şi spre laicizarea statului succesor, Turcia. În Europa Centrală au apărut noi state, precum Cehoslovacia şi Iugoslavia, iar graniţele Poloniei au fost redefinite.

Citeşte şi: FOTO din al Doilea Război Mondial: DEBARCAREA din Normandia şi invazia aliată din Europa, în imagini

Însă crizele de după Primul Război Mondial au contribuit la ascendenţa fascismului în Italia, a nazismului în Germania şi la izbucnireacelui de-Al Doilea Război Mondial, în 1939.

Citeşte şi: FOTO din al Doilea Război Mondial: Bătăliile de la STALINGRAD, KURSK şi LENINGRAD în imagini

Aflaţi, din galeria foto de mai sus, 25 de lucruri inedite pe care nu le ştiaţi despre Primul Război Mondial. Daţi click pe imagini pentru a citi toate informaţiile!

Citeşte şi: FOTO. Cum au luptat femeile în cel de-Al Doilea Război Mondial

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă