11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO: Chiar și astăzi îi simțim efectele. Tot ce NU știai despre...

FOTO: Chiar și astăzi îi simțim efectele. Tot ce NU știai despre dezastrul NUCLEAR de la CERNOBÎL

La data de 26 aprilie 1986, la ora 01.23 noaptea, reactorul numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl a explodat în timpul unui test de securitate, din cauza unei erori umane. În urma dezastrului, orașele Cernobîl și Prypiat au fost complet evacuate.

Combustibilul nuclear a ars timp de peste zece zile și a emis elemente radioactive care au echivalat cu 200 de bombe de la Hiroshima. Cea mai mare catastrofă nucleară civilă a afectat o mare parte din Europa și a contaminat, în special, vaste regiuni din Ucraina, Rusia și Belarus.

Citește și: FOTO ca în filmele de GROAZĂ. Cum arată soldații din TRUPELE SPECIALE din câteva state din lume

Tragedia nu s-a încheiat aici. De-a lungul timpului, autoritățile din URSS au trimis sute de mii de oameni la fața locului pentru a remedia efectele dezastrului, care au fost echipați necorespunzător și expuși radiațiilor.

Autoritățile de la Moscova au recunoscut producerea accidentului cu o întârziere de trei zile, după ce Suedia a alertat, deja, întreaga lume.

Citește și: FOTO: Care sunt armele incredibile pe care le dețin doar SUA și cei mai importanți aliați ai lor

Conform Greenpeace, cel puțin 100.000 de persoane au murit în Ucraina, Rusia și Belarus, în urma contaminării radioactive care le-a provocat, în primul rând, cancer, afecțiuni ale sistemului imunitar și boli cardiace.

Aflați, din galeria foto de mai sus, câteva lucruri pe care este posibil să nu le fi știut până acum despre cel mai mare dezastru nuclear din istorie.

Citește și: FOTO: 10 lucruri incredibile pe care nu le știai despre COREEA DE NORD

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă