10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Cum arătau TRENURILE militare BLINDATE, în urmă cu aproape 100 de...

FOTO: Cum arătau TRENURILE militare BLINDATE, în urmă cu aproape 100 de ani

Trenurile pot să pară mai mult decât depășite în secolul XXI, dacă le comparăm cu avioanele cu reacție. În prezent, trenurile nu reprezintă prima opțiune în ceea ce privește transportul pentru americani, în timp ce în Europa și Asia lucrurile arată mai bine dacă ne raportăm la infrastructura feroviară.

Această situație contrastează, însă, cu cea din secolul trecut, când trenurile, în general, și cele blindate, în particular, au jucat un rol importat în timpul celor două războaie mondiale.

Citește și: FOTO: Cum arată cel mai mare șantier naval din RUSIA, unde sunt construite SUBMARINELE NUCLEARE

Trenurile blindate au fost folosite, pentru prima oară, în timpul Războiului Civil american, conform Fundației Jamestown. Însă această modalitate de transport a trupelor a prins un contur clar în Primul Război Mondial, când Rusia o utiliza ca pe o formă de apărare a trupelor în timpul transportului prin vastul său teritoriu.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trenurile blindate au fost folosite intensiv, începând cu Polonia și continuând cu Germania nazistă, Rusia sau Canada, conform Busiess Insider.

Citește și: FOTO: Cum arată, în exterior și interior, trenurile RUSEȘTI de mare viteză, fabricate de Siemens

Astfel de trenuri nu erau doar blindate, ci erau și înarmate cu artilerie grea și erau dotate cu tunuri, mitraliere, tunuri anti-aeriene și tancuri.

Cu toate acestea, astfel de trenuri deveneau, cu ușurință, o țintă pentru inamici prin sabotarea liniei ferate.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, avansul tehnologic a aruncat trenurile blindate în istorie, însă galeria foto de mai sus ne arată cum era privită forța blindată în urmă cu aproape 100 de ani.

Citește și: FOTO: Cântărește cât un Airbus A380. Cum arată cel mai mare CAMION din lume, fabricat în BELARUS

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă