12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Francezii și-au urcat TANCURILE pe vârfurile din ALPI. Ce au făcut...

FOTO: Francezii și-au urcat TANCURILE pe vârfurile din ALPI. Ce au făcut cu BLINDATELE într-o viitoare stațiune de schi

La prima vedere, vehiculele din GALERIA FOTO de mai sus par să transporte turiștii pe vârfurile muntelui d’Arbois din Megeve, Franța.

Cu toate acestea, aparaentele excursii reprezentau deghizarea perfectă a unei strategii strict secrete a armatei franceze, în timpul Primului Război Mondial.

Citește și: FOTO: Vladimir Putin RESCRIE istoria! Care sunt cele 4 mari MINCIUNI pe care liderul de la Kremlin le spune constant

În unele imagini apare și generalul Jean Baptiste Eugène Estienne, considerat în Franţa ca fiind “Părintele tancurilor”.

În 1919, Estienne a scris lucrarea “Studiul misiunilor tancurilor pe câmpul de luptă”. El considera că vehiculele cu şenile, fabricate de Renault şi Peugeot, puteau transporta soldaţi şi piese de infanterie.

Citește și: FOTO: Decizia INCREDIBILĂ care a SIDERAT Moscova. De ce SUA au ARUNCAT în mare zeci de ELICOPTERE MILITARE

El a testat ideile revoluționare în Alpii francezi, iar operațiunea a fost camuflată sub o simplă și inofensivă activitate turistică, pentru a înșela eventualii spioni inamici, conform mashable.com.

După doi ani de la data la care au fost realizate fotografiile din GALERIA FOTO de mai sus, Muntele d’Arbois a fost transformat într-o staţiune modernă de schi, menită să rivalizeze cu celebra St. Moritz, de către un membru al bogatei familii Rothschild.

Citește și: FOTO: Avioanele care au semănat TEROARE. Cum arată BESTIILE care pot declanșa APOCALIPSA

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă