26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportAtletismFOTO. ULUITOR! Cum arăta SUBMARINUL SM U-118 al Imperiului German, naufragiat în...

FOTO. ULUITOR! Cum arăta SUBMARINUL SM U-118 al Imperiului German, naufragiat în 1919 pe o plajă din Marea Britanie

Locuitorii orașului englez Hasting au fost șocați să găsească, într-o dimineață din anul 1919, un submarin german eșuat pe plaja orașului lor.

Autoritățile au perceput o taxă pentru cei care doreau să viziteze puntea submarinului, iar personalităților locale importante urmau să li se permită accesul în interiorul monstrului de oțel. Cu această misiune au fost însărcinați doi membri ai pazei de coastă engleze.

Cu toate acesatea, cei doi militari s-au îmbolnăvit imediat după ce au pătruns în interiorul submarinului și au murit după scurt timp, fără ca specialiștii să găsească o explicație pentru decesul lor.

Citește și: FOTO. IRANUL a speriat Occidentul cu un VAPOR ZBURĂTOR. Ce imagini au surprins americanii prin satelit și cum arată GIGANTUL RUSESC MD-160

Care este povestea submarinului

Submarinul SM U-118 a fost lansat la apă la data de 8 mai 1918, după ce a fost construit la șantierul AG Vulcan Stettin din Hamburg, Germania.

Submarinul a fost comandat de Herbert Stohwasser și a făcut parte din Flotila 1 germană care opera în oceanul Atlantic. După patru luni de la lansarea la apă, la data de 16 September 1918, submarinul a scufundat o navă inamică.

Citește și: FOTO. Un fotomodel canadian a renunțat la LUX pentru a lupta împotriva ISIS. Cum arată femeia care a mâncat lângă CADAVRE și a luptat alături de kurzi

După încheierea Primului Război Mondial, la 11 noiembrie 1918, submarinul a fost predat Franței, la 23 februarie 1919. La 15 aprilie 1919, în timp ce era tractat prin Canalul Mânecii de o navă franceză, cablul de tractare s-a rupt în timpul unei furtuni, iar submarinul a eșuat pe plaja din Hastings, Marea Britanie.

Trei nave franceze au încercat, ulterior, tractarea submarinului și readucerea sa în apă, iar un distrugător francez a încercat să-l distrugă cu ajutorul unor salve de tun, însă fără succes.

Abia în decembrie 1919, SM U-118 a fost dezmembrat și a ajuns, pe bucăți, la un centru de colectare a fierului vechi.

Citește și: FOTO. Monstrul RABLELOR. Cum arată TANCUL T-21099, construit dintr-un vechi automobil RUSESC Lada

Caracteristicile submarinului:

Lungime: 81,5 m;
Viteză: 11,5 noduri (21,3 km/h) la suprafață și 7 noduri (13 km/h) la adâncime;
Adâncimea de scufundare: 75 m
Numărul total al echipajului: 36 de oameni

SM U-118 a fost un submarin care avea ca principală misiune montarea minelor marine și a fost unul dintre cele 329 de submarine care au făcut parte din marina Imperiului German în timpul Primului Război Mondial.

Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arăta submarinul SM U-118 al Imperiului German, naufragiat în 1919 pe o plajă din Marea Britanie.

Citește și: FOTO CUTREMURĂTOARE! Ce a desentat o fetiţă crescută într-un LAGĂR DE EXTERMINARE atunci când i s-a cerut să schiţeze o CASĂ

 

Cele mai citite

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă