10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Propaganda sovietică în imagini. Cum erau mobilizați rușii la război

FOTO: Propaganda sovietică în imagini. Cum erau mobilizați rușii la război

”Țara-mamă” te cheamă la datorie este mesajul de pe un poster sovietic de propagandă, din 1941. În imagine, apare o femeie îmbrăcată în roșu, cu o expresie hotărâtă pe chip, care îi îndeamnă pe ruși la război, potrivit boredpanda.com. 

De la imaginea cu soldatul rus, îmbrăcat în roșu, în timp ce în spatele lui se văd rotocoale de fum negru din fabricile sovetice, în care muncitorul rus este întrebat dacă s-a înrolat în armată, la posterele în care rușii erau mustrați pentru consumul excesiv de alcool, propagandiștii au fost deosebit de inventivi în mesajele care au determinat masele să susțină planurile statului.  

Posterele de propaganda sovietică au apărut prima dată în timpul revoluției proletare din Rusia, unde au servit ca instrument de comunicare în masă pentru Partidul Comunist. Astfel, muncitorii și țăranii erau chemați să lupte pentru libertate și justiție, relatează sovietposters.com. 

Propaganda sovietică a ținut mereu pasul cu timpurile. Artiștii ruși au creat imagini cu modele de urmat pentru generații întregi de muncitori ruși și soldați. 

Posterele URSS-ului au făcut parte din viața rușilor în toate momentele care au schimbat cursul istoriei și au reprezentat poziția Uniunii Sovietice într-o anumită situație și atitudinea acceptată social a rușilor. 

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă