4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Viețile care ”NU merită trăite”. Lagărele de concentrare și imaginile care...

FOTO: Viețile care ”NU merită trăite”. Lagărele de concentrare și imaginile care continuă să ZGUDUIE istoria

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Germania nazistă a folosit una dintre cele mai groteşti și cinice sintagme pentru a-i desemna pe cei care trebuie să fie, pur şi simplu, ucişi: “Lebensunwertes Leben” sau „vieţi care nu merită trăite”.

Inițial, termenul făcea referire la bolnavii mintal. Ulterior, au fost denumiți astfel cei consideraţi ca fiind din “rasă inferioară”, precum şi “devianţii sexuali” şi duşmanii poporului (din interior sau din exterior), conform publicației The Atlantic.

Citește și: FOTO: Cum s-a făcut de RUȘINE armata rusă și ce vrea Vladimir Putin să uităm cu toții

Încă de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, poliţia nazistă a ucis civili în masă, iar evreii erau principalii vizați. Către sfârşitul războiului, Hitler a ordonat așa-numita “soluţie finală”: exterminarea completă a evreilor.

Campanile de exterminare a început cu trupele morţii Einsatzgruppen în est, care au ucis peste 1 milion de oameni prin masacre, apoi a continuat cu lagărele de concentrare şi, în final, cu cele de exterminare.

Citește și: FOTO: Omenirea s-a aflat la un pas de un RĂZBOI NUCLEAR. Imaginile care spun totul despre o criză TERIBILĂ

În 1945, trupele Aliate au făcut o descoperire teribilă: în lagărele de exterminare se aflau sute de mii de prizonieri înfometaţi şi bolnavi şi tot atâtea cadavre, precum şi dovezile existenţei unor crematorii şi camere de gazare, mii de gropi comune şi chiar cercetări provenite din realizarea unor experimente medicale îngrozitoare. 

Germania nazistă a ucis peste 10 milioane de oameni în acest fel, dintre care 6 milioane au fost evrei.

GALERIA FOTO de mai sus conține imagini cu chipul vieţilor care “nu merită trăite”.

Citește și: FOTO: TEROAREA submarinelor NATO. Cum arată elicopterul amfibiu RUSESC care poate transporta BOMBE ATOMICE

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă