FOTO din al Doilea Război Mondial: Cum i-au învins americanii pe japonezi în Pacific

de Moise Marinescu , 15 februarie 2013

Până la sfârşitul anului 1942, Imperiul Japonez cunoscuse cea mai mare întindere din istoria sa. Soldaţii japonezi ocupau sau atacau poziţii din India până în Alaska, precum şi o serie de insule din Pacificul de Sud.

De la sfârşitul acelui an şi până în 1945, marina americană, aflată sub conducerea amiralului Chester Nimitz, a adoptat o strategie care, mai târziu, a dat cele mai bune roade: în loc să atace cu toate forţele marina imperială japoneză, americanii preferau să captureze şi să controleze insulele strategice pentru a se apropia de inima teritoriului japonez şi pentru a pregăti o invazie, conform revistei The Atlantic.

Citeşte şi FOTO: Cum arată jucăria din plastic cu care IRANUL vrea să semene teroare în rândul inamicilor

De multe ori, soldaţii japonezi au luptat până la ultimul om pentru a împiedica sau întârzia înaintarea aliaţilor în Pacific. Submarinele, bombardierele şi atacurile kamikaze au făcut pagube importante în rândul armatei SUA, însă nu au putut împiedica avansarea americană „insulă cu insulă”.

Până la începutul anului 1945, americanii au cucerit insulele Iwo Jima şi Okinawa şi se aflau la 550 de km de insula-mamă japoneză. Consturile confruntărilor au fost imense în ambele tabere.

Citeşte şi TOP 10 cele mai mari IMPERII din istoria omenirii. Vă surprinde locul ocupat de Imperiul Roman? 

Luptele pentru Okinawa au durat 82 de zile, timp în care şi-au pierdut viaţa 100.000 de soldaţi japonezi, 12.510 militari americani şi între 42.000 şi 150.000 de civili.

Galeria de mai sus conţine o serie de fotografii istorice uimitoare realizate în timpul Războiului din Pacific. Daţi click pe imagini pentru a le mări şi pentru a citi toate informaţiile. Atenţie! Unele imagini sunt şocante!

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna februarie:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Comentarii

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.