15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportAtletismFOTO INCREDIBILE. 20.000 de femei au fost UMILITE în FRANȚA. Ce au...

FOTO INCREDIBILE. 20.000 de femei au fost UMILITE în FRANȚA. Ce au pățit tinerele acuzate de legături cu GERMANII

Femeile franceze care se împrieteneau cu soldații naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost ostracizate și umilite după eliberarea Franței de sub ocupație nazistă.

La sfârșitul războiului, peste 20.000 de femei au fost acuzate de colaborre cu germanii. Ele au fost umilite în public și tunse în plină stradă, conform rarehistoicalphotos.com.

Cei care se ocupau de umilirea lor erau fie membri ai Rezistenbței franceze, fie vecini ai femeilor sau chiar angajați ai poliției și tribunalelor.

Cele 20.000 de femei au fost umilite atât în închisori sau în propriile case, cât și în stradă, în mijlocul mulțimilor dornice de „spectacol”.

Au existat mai multe tipuri de acuzaţii pentru care femeile au fost umilite: politice (manifestau susţinere pentru germani sau au acţionat împotriva mişcării de rezistenţă), financiare (au obţinut avantaje profesionale sau contracte de afaceri), personale (au avut relaţii amoroase sau de amiciţie cu membrii forţelor de ocupaţie). În plus, erau umilite şi femeile care proveneau dintr-o ţară membră a Axei.

Fotografiile din GALERIA de mai sus au fost realizate la Montelimar, în Franţa, la 29 august 1944 și sunt incredibile.

 

Cele mai citite

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă