23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAtletismMormântul lui Tutankhamon ar avea o cameră secretă. Cine s-ar afla acolo

Mormântul lui Tutankhamon ar avea o cameră secretă. Cine s-ar afla acolo

O nouă ipoteză a fost lansată de un egiptolog, care spune că sunt aproape ”90 la sută siguri” că există o camera ascunsă în mormântul lui Tutankhamun. Mai mult, în acea cameră s-ar putea afla mormântul lui Nefertiti, regină a Egiptului, relatează BBC News

Ministrul de Antichități al Egiptului a declarat că oamenii de știință au scanat întreg momântul pentru a strânge mai multe informații, care ar putea să confirme această teorie. Scanările vor fi trimise în Japonia pentru a fi analizate.

Arheologul Nicholas Reeves crede că rămășițele lui Tutankhamon au fost mutate de urgență într-o cameră în care fusese, anterior, mormântul reginei Nefertiti.

”Se poate vedea că mormântul continuă, potrivit dovezilor noastre. Radarul, plasat în spatele peretului din nord al mormântului lui Tutankhamon ne-a confirmat această teorie. Dacă am dreptate, există un coridor care duce spre o altă cameră de înmormântare”, a spus arheologul. 

Omul de știință a lansat această teorie după ce a analizat mai multe scanări ale mormântului și a observat semnele de la două uși. Mai mult, Reeves crede că în acea camera mortuară s-ar afla Nefertiti.

Mormântul lui Tutankhamon este una din relicvele găsite aproape intacte în Egipt. Însă structura sa a reprezentat un mister, mai ales pentru că este un mormânt mai mic decât ale celorlalți regi egipteni.

Reeves crede că mormântul trebuia să fie pentru o regină, nu pentru un rege. Teoria lui încă nu a fost demonstrată, iar egiptologii l-au rugat să fie precaut atunci când își va anunța concluziile. 

Rămășițele lui Tutankhamon, despre care se crede că ar fi fost fiul lui Nefertiti, au fost găsite în 1922. El a murit acum 3.000 de ani, la vârsta de 19 ani.

 

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă