16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăMediuPovestea moonwalk: precursorii

Povestea moonwalk: precursorii

Moonwalk sau backslide este o tehnică de dans care prezintă iluzia că dansatorul pășește înainte, dar, de fapt, se deplasează înapoi, dând impresia că persoana se mișcă de-a lungul unei benzi.

Există două tipuri distincte ale mișcării: unul executat foarte rapid lăsând impresia că dansatorul se învârte în cerc și altul, executat mult mai încet, într-un stil plutitor. Alte variante moonwalk includ sidewalk sau side glide, în care dansatorul alunecă lateral, și spotwalk, în care dansatorul execută moonwalk pe loc.

Dansul a câștigat popularitate în întreaga lume grație lui Michael Jackson, care l-a executat în timpul interpretării melodiei Billie Jean, în 25 martie 1983.

Moonwalk a fost consemnat la începutul aniilor 1955, executat de dansatorul Bill Bailey.

Mimul francez Marcel Marceau l-a folosit și el de-a lungul carierei sale.

David Bowie este, probabil, primul muzician rock care a executat această mișcare.

James Brown a folosit mișcarea în 1965, în timpul interpretării șlagărului I Got You (I Feel Good) și în filmul The Blues Brothers, din 1980.

Timothy „Popin Pete” Solomon, membru al grupului de dans Electric Boogaloos, execută și el mișcarea de dans în videoclipul Crosseyed And Painless al celor de la Talking Heads.

Suspectați de precursori ai moonwalk sunt și Fred Astaire, Buck&Bubbles, Cab Calloway, Frații Clark, Sammy Davis jr., Daniel L. Hayes, Rubberneck Holmes, Patterson&Jackson, Eleanor Powell, Bill Robinson, Three Chefs, Tip, Tap, and Toe și Earl Snakehips Tucker.

Tot la pionierii moonwalk i-am putea include și pe celebrii actori de comedie Charles Chaplin și Buster Keaton.

Cel dântâi, însă, care a executat mișcarea este, probabil, manakinul cu șapcă roșie, o specie de pasăre din America Centrală: în timpul dansului nupțial, masculul mișcă necontrolat și rapid picioarele în spate sau în lateral.

Sursa: Wikipedia

Cele mai citite

Ipoteză șoc: Lucrările la rețeaua de gaze au „ajutat„ la surparea centrului orașului Slănic-Prahova

Surparea unei străzi din orașul Slănic-Prahova a condus la evacuarea a peste 40 de persoane, inclusiv a celor care lucrează la poliție, dar...

Angajări în schimbul contractelor cu statul într-o primărie din Buzău

Cazul denumit „Fata lu’ tata” a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unor suspiciuni legate de angajarea Biancăi Firon, fiica...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă