18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăMediuCarlo Bergonzi a murit la vârsta de 90 de ani

Carlo Bergonzi a murit la vârsta de 90 de ani

Unul dintre cei mai importanţi cântăreţi de operă ai secolului XX, tenorul italian Carlo Bergonzi, a decedat la Milano, la vârsta de 90 de ani, informează The New York Times, preluat de Mediafax.

A debutat în cariera artistică în 1948, ca bariton, dar curând şi-a dat seama că i se potriveşte mai bine rolul de tenor. De-a lungul unei cariere de 40 de ani, Bergonzi a urcat pe cele mai importante scene ale lumii, făcându-şi deputul ca tenor la Teatro alla Scala din Milano, în 1953.

Vocea sa apare pe numeroase înregistrări, inclusiv una cu cele mai importante arii de Verdi, care a fost lansată în 1976.

Datorită calităţilor sale vocale deosebite, Carlo Bergonzi a interpretat o gamă variată de opere, inclusiv "La Boheme", "Madame Butterfly" şi "Lucia di Lammermoor". Carlo Bergonzi a fost considerat un specialist în ariile compozitorului Giuseppe Verdi.

Carlo Bergonzi a cântat de peste 300 de ori la Metropolitan Opera din New York, începând cu anii 1950 şi până în anii '80, apărând pe această scenă alături de o serie de artiste celebre, precum Maria Callas, Risë Stevens, Victoria de los Angeles şi Leontyne Price.

 

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă