9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăZig ZagZbor deasupra unui cuib de hoți: PSD | OPINIE

Zbor deasupra unui cuib de hoți: PSD | OPINIE

Se vede din avion ce ”valori” va promova PSD, după ce își validează majoritatea în Parlament și obține dreptul de a face guvernul. Insistența iresponsabilă cu care Liviu Dragnea, un infractor cu cazier, cere să fie numit prim-ministru spune totul. Avem în față un partid “cuib de hoți” care ar umple toate instituțiile cu condamnați penal și nu numai.

Nu credeam că, dacă va avea o nouă majoritate, Liviu Dragnea va fi atât de lipsit de inteligență, dar și iresponsabil, încât să insiste să ocupe funcția de șef al guvernului. Asta cu atât mai mult cu cât președintele condamnat al PSD mai are un dosar pe rol. Am putea să ne trezim cu un prim-ministru care încasează pe funcție o sentință cu executare.

Românii sunt obișnuiți cu toți șmecherii din politică, dar cum va arăta România în lumea întreagă atunci când e luat pe sus de Poliție ditamai șeful Guvernului României, direct  din Palatul Victoria, pentru a fi depus la penitenciar în vederea executării pedepsei?

Înțelegeți ce nebunie monstruoasă insistă Dragnea să facă?




Pretenția unui infractor să conducă Guvernul României este stupefiantă și prin efectele interne pe care le poate produce, dacă este satisfăcută.

Președintele Klaus Iohannis pur și simplu nu are dreptul să accepte numirea acestui infractor pentru funcția de prim-ministru. Dacă o face deschide calea către un fenomen extrem de periculos.

Nu e vorba aici numai de penalul Dragnea, e vorba de toți corupții condamnați din România care s-au încolonat pentru a ocupa iar funcții publice, cu gândul la cum mai pot ei să paraziteze statul și să încalece Justiția pentru a-și stopa dosarele.

Dacă Iohannis acceptă să numească un infractor pe cea mai înaltă funcție guvernamentală, înseamnă că orice borfaș din România poate emite pretenția să ocupe orice altă funcție publică.

Dacă acceptăm, ca societate, să avem un prim-ministru penal, nu mai putem obiecta nici atunci când un infractor e pus director de școală, manager de spital, sef la protecția consumatorilor sau în orice altă funcție dintr-o instituție guvernamentală.

Faptul că Liviu Dragnea insistă tot mai nervos să ocupe această funcție, denotă că omul chiar vrea să fie un tartor de infractori determinat să paraziteze statul cu toți penalii.

Asta ne-ar aduce, în scurt timp, în situația unui stat la fel de vulnerabil cum a fost Ucraina, într-un context internațional foarte complicat, cu un despot la Moscova care deja uneltește tot felul de strategii pentru a destabiliza România.

PSD are votul a aproape 46 la sută dintre alegătorii care s-au prezentat la vot și au exprimat o opțiune validă. Are primul drept să numească un prim-ministru și să facă guvernul, dar nu are pentru asta dreptul politic sau moral să insiste cu numirea lui Liviu Dragnea, un condamnat.

Asta pentru că Liviu Dragnea nu și-a asumat clar, de la începerea campaniei electorale, faptul că el este prim-ministrul cu care PSD va insista dacă va câștiga alegerile. Ba chiar a refuzat să precizeze onest cine e propunerea PSD. Alegătorii nu au votat pentru ca el, un infractor, să fie musai pus prim-ministru au votat un partid și un program pe care nu scria că vine la pachet cu un penal.

Dacă Dragnea spunea onest, de la bun început, că el e unica variantă a PSD pentru șefia Guvernului este foarte posibil ca rezultatul votului să fi fost cu totul altul. Este posibil să fi avut și o altă rată de prezență la vot, un element important în calculul majorității.




Așadar, indiferent de ce decide Curtea Constituțională, dacă Avocatul Poporului Victor Ciorbea o sesizează, președintele Klaus Iohanis are suficiente alte motive importante ca să nu permită abominațiunea pe care o pretinde infractorul Dragnea.

Prins cu dezbaterea grozăviei pe care o forțează baronul de Teleorman matamorfozat în tartore național al penalilor, nu am acordat suficientă atenție unei alte știri la fel de importantă, pe care televiziunile au împachetat-o într-un ambalaj frivol din pricina aspectului lasciv al persoanei în discuție.

Televiziunile ne-au prezentat ”cea mai sexy” deputată din noul parlament, dar nu imaginea deșănțată a persoanei în cauză e adevăratul subiect de discuție.

Subiectul din spatele decolteelor triviale și a frumuseții inculte care se etalează lasciv este faptul că PSD bagă în Parlament o tabula rasa, o persoană fără nicio pregătire, fără niciun merit, fără nicio calitate care ar putea justifica ocuparea unei funcții publice.

E vorba de un nepotism în cea mai crasă și jenantă formă. Fata unui patron plin de bani, incapabilă să ocupe un post în orice alt loc decât la ”firma lu` tata” a ajuns parlamentar PSD, fiind nepoată a primarului din Voluntari Florentin Pandele.

O altă oroare morală care transmite un mesaj înfiorător tuturor tinerilor din România:

”Nu contează cât învățați, nu contează cât munciți, nu contează ce valori vă asumați, cât timp nu sunteți pila cuiva. Pilele și rudele contează mai mult decât orice calitate în țara pe care noi, PSD, o controlăm!”

Așadar, se vede din avion, dacă zbori deasupra acestui cuib de penali numit PSD, că riscăm în următorii ani parazitarea statului și cu tot felul de persoane angajate pe nepotisme. Asta este România pe care o propune Liviu Dragnea lui Klaus Iohannis, împreună cu cererea de numire a lui pentru funcția de prim-ministru.  

O cerere pe care președintele României trebuie să o respingă cât mai vocal și clar.




 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă