11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăLifestyleFC Rapid va juca în Liga I. A primit, la TAS, licența...

FC Rapid va juca în Liga I. A primit, la TAS, licența pentru sezonul 2014 – 2015

FC Rapid va juca în Liga I, începând din sezonul 2014/2015, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Elveția, i-a acordat licența. Rapid a câștigat, la TAS, litigiul pe care îl avea cu Federaţia Română de Fotbal, primele reacții venite din direcția giuleștenilor acuzând modul în care se legiferează în România.

"Asta se întâmplă în România. Trebuie să-ți cauți dreptatea în afara granițelor. Însă nu asta e soluția," declară Lucian Ionescu, director de comunicare al FC Rapid, pentru România liberă. "Soluția ar fi ca cei de aici, indiferent de domeniu, să aibă pregătire pentru a lua cele mai bune decizii."

Ionescu mai spune că problema pentru care Rapidului nu i-a fost acordată licență nu au fost datoriile de 900.000 euro, către jucătorii Julio Cesar şi Daniel Paulista. "Nu a avut nicio legătură cu acest lucru. Cei de la licențiere au spus că Rapid nu poate garanta că se poate susține din punc de vedere financiar în sezonul următor al Ligii I, ceea ce este o aberație." Ionescu spune că la cluburile de fotbal "nu poți ști ce se întâmplă mâine".

Oficialii Rapidului au declarat că până la amiază, luni, nici nu știau dacă vor evolua în primul sau al doilea eșalon, decizia TAS venind cu puțin timp în urmă. "Nu putem vorbi despre niște obiective încă deoarece abia am primit această veste."

Ionescu declară că la Rapid se pot schimba multe lucruri, în bine, după această veste. Multe dintre proiectele clubului depindeau de câștigarea licenței la TAS.

Rapid a promovat în Liga, pe cale sportivă, în această vară, la finalul sezonului 2013/2014 al Ligii a II-a, terminând pe locul doi în Seria I. Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional. Ulterior Rapid a apelat la TAS pentru a primi licența, banii pentru acest recurs fiind strânși din donații ale suporterilor.

În cazul în care nu ar fi câştiga litigiul la TAS, în locul Rapidului, ar fi promovat în Liga I FC Clinceni, formaţie care a terminat pe locul patru în clasamentul Liga a II-a.

Nicolae Manea, președintele FC Rapid, a declarat că formația giuleșteană nici nu ar fi trebuit să se judece cu FRF la TAS, deoarece dosarul depus la comisia de licențiere nu ar fi avut nicio problemă. "Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga I chiar din acest sezon."

Cele mai citite

Victorie cu record pentru Simone Tempestini în Raliul Argeșului

Simone Tempestini a ajuns la cinci victorii în Raliul Argeșului, un record absolut al competiției, după ce s-a impus autoritar în etapa care a...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă